Stor uppslutning under reflexlöpning till minnet av eldsjäl

öEMMAthumbnail_DSC_0506

SKURUP. Den fjärde januari i år gick grundaren till Bokskogens reflexlöpning, Andreas Kerrén, hastigt bort. I går samlades löparvänner och familj för att hedra hans engagemang och minne.

Reflexlöpningen, eller Live Love Run In The Dark som det kom att kallas, grundades för cirka tre år sedan av löparen Andreas Kerrén. Initiativet växte och etablerade sig snabbt.

– Andreas och hans sambo har anordnat reflexlöpning som jag varit på. Han var en underbar människa, berättar Linda Hedin Liljegren som själv sprungit med Andreas många gånger.

I januari 2015 insjuknade Andreas i cancer. Sjukdomens framfart stoppade dock inte engagemanget och drivkraften för projektet. Även när han till slut blev rullstolsbunden ritade han upp kartor för reflexlöpningen, som numera arrangeras på olika platser varje gång. Han deltog också på plats för att anteckna och heja på sina löparvänner.

öEMMA16508382_10211155694102108_8714185872970070256_n

Den fjärde januari somnade Andreas in efter år av kamp mot cancern. I går kväll samlades därför omkring hundra personer – familj, släkt, löparvänner och supporters – i Bokskogen för att springa Andreas originalslinga till minnet av honom.

– Vi sprang i skogen och hans sambo Sara sa ”han springer med oss, fast mellan stjärnorna”. Det var magiskt, som att han var där. Det var sorgligt men fint på samma gång, säger Linda Hedin Liljegren.

Uppslutningen har varit stor. Även i Facebook-evenemanget haglar hyllningarna in från löparvänner runt om i världen.

”Today we ran for you in portugal Andreas, in Monsanto!”

Projektet med Reflexlöpningen Live Love Run In the Dark kommer drivas vidare av Andreas sambo Sara Ivarsson och hans vän Lupita Svensson. Andra lopp till hans minne kommer också att arrangeras med hjälp av en inslamling bland hans familj och vänner.

Inbjudan till löpningarna sker via Facebooksidan Live Love Run Malmö.

Text: Emma Watson
Foto: Marcus Ljungqvist och Roland Matsson