Skurupsbo häktad för mord – igen

SKURUP. En 33-årig Skurupsbo har häktats på sannolika skäl misstänkt för mordet på Kristianstadsgatan i Malmö den 29 januari. Så sent som 2014 var han huvudmisstänkt  efter ett uppmärksammat knivmord i Skurup

Den 44-årige mannen avled på plats av skador efter knivhugg. Mordet ska enligt polisen ha föregåtts av ett bråk bland bekanta. Efter att ha förhört fem personer riktade polisen misstankarna mot den nu häktade Skurupsbon. Han är häktad på sannolika skäl vilket är den högre misstankegraden. Senast 15 februari ska åklagarmyndigheten i Malmö ha väckt åtal, annars släpps mannen på fri fot om inte förlängning begärs.
– Jag kommer med all säkerhet begära förlängning. Jag kan inte ge detaljer då utredningsprocessen är i ett tidigt skede och sekretessbelagd, säger åklagare Michelle Stein.

Den misstänkte 33-åringen är folkbokförd i Skurup och återfinns 20 gånger i belastningsregistret, bland annat gällande mordet på en 36-årig småbarnspappa i Skurup.

Det var på eftermiddagen den 14 oktober 2014 som en 36-åring från Skurup avled efter ett bråk vid Folkets park i centrala Skurup. Den nu häktade mannen var 31 år vid tillfället och misstänktes för att ha knivhuggit offret till döds. Han blev först dömd till 15 års fängelse för mord, men straffet blev sen omvandlat till 2 års fängelse för grov misshandel efter överklagan hos hovrätten.

karta copy

Bråket som hade dödlig utgång skedde i det markerade området.

Skurupsbon släpptes i mitten av 2015 och sitter återigen häktad misstänkt för mord, denna gång i Malmö.

TEXT: Enes Mehmedagic