Perikles lockar till fullsatt hus – igen

perikles

På fredag gör Perikles sin årliga spelning i Skurup. Ulla Larsen har varit på varje spelning sedan 2004 och förväntar sig fullt hus i år igen.

Som ansvarig för verksamheten på Folkets Hus och Park har Ulla Larsen varit med och jobbat på Perikles spelningar i över ett decennium. Även om hon brukar ha mycket att göra under showen försöker hon alltid sno åt sig en dans eller två.

– Jag brukar ta sista dansen. Och så dansar jag bakom baren till varenda låt när jag har tid. Det kan man liksom inte stå emot, säger Ulla Larsen.

Ulla_Larsen

– För tre år sedan fick vi vänta på att folk skulle gå innan vi kunde släppa in fler, säger Ulla Larsen.

Perikles spelning är ett populärt evenemang och brukar alltid fylla lokalerna. För tre år sedan fick de ansvariga till och med stoppa folk i dörren, och året efter ringlade långa köer i kylan utanför entrén. Något man försökt motverka med ett nytt biljettsystem inför i år. I skrivande stund har kring 300 förköpsbiljetter redan sålts.

Catharina Håkansson har varit på många av Perikles spelningar i Skurup. Många med stora bokstäver som hon säger själv. Självklart kommer hon finnas på plats även på fredag för att se om bandet kan överträffa sig självt.

– Man ser väl fram emot att festa och dansa lite det är ju ett partyband.

Konserten för två år sedan tycker hon var bäst hittills, trots att hon inte tycker så mycket om de nya låtarna. Trots att hon inte har någon

– Jag gillar det gamla Perikles liksom. Den låt som sticker ut lite är ju den “Var Ska Vi Sova i Natt” men den har man ju hört så man blir grön i ansiktet.

Text: Niklas Gyberg Ivarsson
Bild: Arkivbilder