Sveriges bästa padelspelare samlas i Skurup

Mikael Bjelkedal vill lyfta racketsporten i Skurup.

Mikael Bjelkedal vill lyfta racketsporten i Skurup.

SKURUP. Den som vill se padel på elitnivå kan snart vända blickarna mot Skurup. Slutspelet i Sweden Padel Tour ska äga rum i den nya multiarenan i slutet på året.

Racketsporten padel växer så det knakar. Kortfattat kan den beskrivas som en blandning mellan tennis och squash där man alltid spelar dubbel, det vill säga två mot två.

Snart kommer den även till Skurup. Den nya multiarena väntas stå klar den första september. Helgen den 7–9 december är det bestämt att Sweden Padel Tour avgörs i Skurup och Malmö. De bästa spelarna i landet ska då göra upp om titeln som svensk mästare i padel.

Se även: ”TV: Här byggs Skurups nya idrottscenter”

Mikael Bjelkedal, driftsansvarig för arenan, menar att det inte är någon slump att Skurup direkt får anordna slutspelet i Sweden Padel Tour.

– Det är inte många arenor som har plats för läktare och en fullstor centercourt. Det gör också att vi kommer kunna arrangera internationella tävlingar i framtiden. Det blir lite speciellt med lilla Skurup som en stor arrangör, säger Mikael Bjelkedal.

Han ser slutspelet som ett bra första steg för att introducera sporten på allvar i området. På sikt hoppas Mikael Bjelkedal, tidigare förbundskapten för Sveriges landslag i padel, att Skurup ska bilda en egen klubb med spelare som representerar dem på tävlingsnivå.

– Det finns nog alla möjligheter till det så länge sporten utvecklas med nationellt ligaspel och juniorverksamhet. Det finns gott om spelare och talang från Skurup som åker in till Malmö varje gång de spelar, säger han.

Idrottscentret kommer även ha plats för tennisbanor och andra inomhussporter. Som Skurupsposten tidigare har rapporterat om saknar arenan fortfarande namn, något som fastighetsägaren Håkan Lindskog vill ha hjälp med från lokalinvånare i kommunen.

Text: David Carlsson
Foto: Privat