Tusentals besökare väntas under helgens höstmarknad

Skurups höstmarknad kommer pågå under lördag och söndag mellan klockan 10 och 17.

Skurups höstmarknad kommer pågå under lördag och söndag mellan klockan 10 och 17.

SKURUP. Från ostar och korvar till julprylar och tivoli. Till och med fårullstofflor. I helgen förvandlas Folkets hus och park i Skurup till en enda stor höstmarknad.

Redan under torsdagskvällen var de första knallarna på plats i Folkets hus och park för att ställa ut sina vagnar och förbereda inför helgens tillställning. Enligt marknadsgeneral Bengt-Åke Jönsson rör det sig om ett femtiotal knallar som kommer sälja alltifrån julbelysning till smycken och kläder.

– Just nu finns bara två platser kvar till knallarna, men vi förväntar oss att även de fylls. Det är högt tryck i år! 

Vid fint väder tror arrangörerna på Folkets hus och park att tusentals besökare kan dyka upp under helgen.

– Vi väntar oss 4-5000 besökare. Det är viktigt att komma ihåg att eventet pågår under två dagar, vilket gör att många hinner ta sig hit, säger Bengt-Åke Jönsson. 

De senaste åren har pandemin satt stopp för marknaden, något som arrangörerna tror har lett till att intresset för marknaden växt. Helgens torghandel är den andra sedan pandemins slut, den första arrangerades i juni tidigare i år. 

– Folk vill ta sig ut och fira att pandemin är över. Det är i alla fall något positivt från pandemin, säger Bengt-Åke Jönsson. 

När Bengt-Åke Jönsson får frågan om vad han ser mest fram emot i helgen svarar han:

– Utbudet på allt. Det kommer många besökare, men det finns också något för alla. Ostar, korvar, julsaker, tivoli, fårullstofflor, smycken, kläder, här finns inga ursäkter för att inte dyka upp. 

Marknaden kommer hålla öppet 10-17 under både lördagen och söndagen. 

Text: Oliver Kertes Foto: Skurupsposten

FAKTA