Vad är kvinnorna tacksamma för?

Enkät

Skurupsposten har tidigare frågat män vad de är tacksamma för inför tacksägelsedagen, som infaller söndagen den 8 oktober. Högtiden, som firas inom Svenska kyrkan, gick ursprungligen ut på att tacka Gud för årets skörd. Nu ger sig landsbygdsredaktionen ut i höstregnet för att ta tempen på tacksamheten hos den andra halvan av befolkningen, det vill säga kvinnorna.

Vad känner du dig tacksam för?

Att livet går framåt och att jag har det här jobbet på Ica. Jag är också tacksam för att jag har så bra kontakt med mina kollegor, mina vänner och min familj, svarar Nathalie Carlsson.

Det finns mycket jag är tacksam för. Som att jag är frisk. Att jag får ha mitt hus och min trädgård, säger Astrid Andersson.

– Jag är tacksam för att jag och mina nära och kära är friska. Att man tar sig upp ur sängen på morgonen. Jag har varit sjuk tidigare så jag vet hur tufft det kan vara, säger Marie Hammar.

– För att jag har gått min egen väg. Jag har aldrig gått till jobbet och tänkt “Gud, vad det här är jobbigt”. Jag har alltid gjort det jag velat, svarar Lotta Schüller.

Text och bild: Elin Syuleymanova, Sebastian Kaspár och Ruben Calvo