Äldremässan drog fullt hus

SKURUP. Igår anordnades Mötesplats för äldre i Skurup. I tre timmar minglade pensionärer med varandra och utställare i ett fullt Folkets hus.

Seniormässan är ett samarbete mellan kommunen och pensionärsföreningarna, och anordnas var tredje år sedan 1999.

– Det är välbesökt, vi har runt 200 besökare och 40 utställare, säger Regina Silvander på Individ- och omsorgsförvaltningen på Skurups kommun.

Lena Åkesson från Skurup och Ingemar Nilsson från Abbekås var två av besökarna, båda där för första gången.

– Ett jättebra initiativ, säger Lena Åkesson, och får medhåll av Ingemar Nilsson, som tagit en fikapaus från utställarna.

Lena Åkesson från Skurup och Ingmar Nilsson från Abbekås tar en fikapaus.

Lena Åkesson från Skurup och Ingmar Nilsson från Abbekås tar en fikapaus.

På plats var allt från representanter från gymanläggningar och Skurups bibliotek till Hörselskadades Riksförbund och Skånetrafiken. Där fanns även två bananer från Fairtrade samt poliserna Sara Schön och Johan Sandelin, som upplyste besökarna om hur man som äldre skyddar sig mot brott.

Även Strokeföreningen Ystad med omnejd var på plats.

– Vi är här för att upplysa om hur man känner igen symptomen. Många vet dock vad de ska göra, men det händer att folk går och lägger sig istället, säger Kerstin Olsson som var där för andra gången.

Anita Lindholm till vänster och Kerstin Olsson till höger, var där för att upplysa hur man känner igen stroke och vad man ska göra.

Anita Lindholm till vänster och Kerstin Olsson till höger, var där för att upplysa hur man känner igen symtomen för stroke och vad man ska göra.

Text och foto: Henrik Smångs