Änglakontakt till Skurup

ängla

Carina Linder spår i tarotkort.

VELLINGE. Carina Linder, 56, jobbar som medium och säger sig kunna förmedla änglarnas kraft till den som söker. Hon fungerar som en bro mellan två världar.

Änglaportalen är en plattform för människor som söker andlig vägledning, för att läka sår eller för att hitta borttappade nycklar. I två år har hon nu haft en lokal i Vellinge, som i december ska flyttas till hennes hem i Skurup.

Hon bedriver verksamheten främst över telefon där hon, tillsammans med sina anställda som håller till i olika delar av Sverige, tar emot samtal hela dagarna från folk. Förutom telefonlinjen så har hon även lokalen för att hålla seanser, spå i kort, healing och personliga samtal. Hon menar att det nu för tiden finns en större marknad för hennes verksamhet och medium.

– Det var inte etablerat förr, men nu finns det över hela Sverige. När vi står på mässor så kommer det folk ända från Norrland och säger ’åh där är ni ju’ och då blir man jätteglad, berättar Carina Linder.

Kunderna är väldigt varierande. Det är alla typer av människor från alla klasser. De vanligaste frågorna Carina Linder får är om kärlek, jobb, boende och framtid.

Det handlar inte om att tjäna pengar på detta utan om att hjälpa människor, menar Carina Linder.

– Jag brukar säga till kunden att om du inte känner att du får någon form av förändring eller att det känns annorlunda så ringer du mig så får du pengarna tillbaka. Men det har aldrig hänt mig. Men det är jätteviktigt att vi finns, för det handlar om kärleken till människor.

Om det är folk som vill komma tillbaka dagen efter så nekar hon de personerna.

– Då går jag bara och plockar pengar av folk och det är inte meningen. Du är välkommen tillbaka om två månader för då har du tid att jobba med detta som vi pratat om, berättar hon.

Det är svårare när det gäller telefonlinjen för där presenterar sig kanske inte alltid kunderna. Om det är folk som ringer ofta och mår dåligt så tar Carina Linder upp det med sina anställda.

– Vi måste försöka få den här personen att komma iväg till en terapeut, psykolog eller sjukvården för vi kan inte detta. Vi har inte den förmågan eller utbildningen.

Att ringa till Änglaportalen kostar tjugo kronor i minuten, vilket kan bli väldigt dyrt om man ringer ofta, menar Carina Linder.

– Det är ungefär 1 200 kronor i timmen. Men ringer du en gång om året eller en gång i halvåret är det ändå helt okej. Om du går iväg till en naprapat kostar det ju också pengar.

Samtalslängden kan variera med alltifrån tre minuter till en timme och fjorton minuter, sen bryts samtalet.

– Det finns folk som kan sitta och prata i två tre timmar och glömmer bort att det kostar pengar. Det är en av våra etiska och moraliska bitar att bryta samtalet. Jag hinner då säga att de är välkomna att ringa upp igen men då har de i alla fall fått en väckarklocka som säger att de har pratat för en viss summa pengar. Jag vet inte hur andra jobbar, men jag jobbar så och jag tycker det är jätteviktigt, berättar Carina Linder.

När hon nu flyttar verksamheten till Skurup i december kommer det finnas möjlighet för henne att ta emot behandlingar på plats där.

Faktaruta

Vad är ett medium: ”Ett medium är en person som har en kommunikation med andevärlden och andra sidan.”

Vad är healing: ”Mediet förmedlar energier som i din kropp startar upp en läkelseprocess, så att du läker dig själv. Det ska inte kompletteras med annan hjälp, från exempelvis naprapater, för då blir det för mycket jobb för kroppen. Man håller det till en behandlingsform i taget.”

Källa: Carina Linder

Text och foto: Niklas Runsten