Dam i dimma stoppade tågtrafik

SKURUP. Tågtrafiken mellan Skurup och Svarte stod stilla under onsdagsmorgonen. Orsaken var att en äldre kvinna i 80-årsåldern fastnat med sin bil på järnvägsspåret i Rydsgård. Den täta dimman gjorde  det svårt för henne att orientera sig. 

Det var tidigt på onsdagsmorgonen när kvinnan skulle svänga in på en parkering vid järnvägsspåret i Rydsgård. I dimman körde hon istället ut på tågspåret och väl på spåret gick det inte att komma loss. Hjulen satt fast i tågrälsen.

– Jag vet inte hur jag tänkte, jag känner mig som en riktig idiot, berättar kvinnan för Skurupsposten. 

När kvinnan förstod varför bilen fastnat lämnade hon snabbt förarsätet. Ett par handlingskraftiga lokalbor hjälpte henne att kontakta olika instanser. Polisen var först på plats och därefter anlände ett bärgningsfordon. Tågtrafiken hann stoppas innan en olycka skedde. 

– Alla var så vänliga och hjälpsamma, och jag mår bra nu, säger den kvinnliga föraren. 

Även kvinnans son var snabbt på plats för att hjälpa sin mamma. 

– Guds hand vakade verkligen över oss, säger sonen och fortsätter:

– Jag vill rikta ett varmt tack till alla inblandade för ett rådigt ingripande. Det är tur att morsan är oskadd. Det här hade kunnat gå riktigt illa.  

Händelsen medförde förseningar i tågtrafiken mellan Skurup och Svarte, men den berörda sträckan är nu trafikerad igen. Inga personskador rapporterades och kvinnan mår under omständigheterna bra. Även bilen i fråga är oskadd.

– Jag kommer att köra bil igen, men bara korta sträckor, säger kvinnan. 

– Det vet jag inte, svarar sonen.

 

Polis och bärgningsfordon var snabbt på plats.

Polis och bärgningsfordon var snabbt på plats.

Text: Daniel Persson & Kajsa Oscarson
Foto: Kajsa Oscarson