Blev fel med el

elfel

SVEDALA. Ystadtåg blev stående på grund av elfel. Missnöjda resenärer fick ta bussen.

På torsdag förmiddag fastnade ett pågatåg i Svedala. Tåget var på väg till Ystad men stoppades av ett elfel. Personalen gjorde ett tappert försök att ta sig vidare till nästa station på en skakig eltillförsel, men var tvungna att ge upp och rulla tillbaka till Svedalas perrong.

Anders Johansson var på väg till Ystad och väntade med flera stora resväskor. Han brukar vanligtvis ta bilen men tog tåget idag.
– Men det strular på pass ofta att det inte är lönt, sa han.

Skånetrafikens personal hänvisade till ersättningsbussar, men efter en halvtimme väntade resenärerna fortfarande. Boonoon Kaewpanya var en av dem. Hon suckade och pekade på en nyanländ buss och berättade att den bara gick till Malmö. Hon var på väg till Skurup.
– Jag måste dit och jobba, sa hon.

Förvirringen var stor och till slut ändrade chauffören på den förmodade Malmö-bussen sig och meddelade att han kör till Skurup i stället. De flesta hoppade på, men om det gick tåg därifrån eller vad som väntade Anders Johansson och övriga som skulle vidare till Ystad var ännu okänt. De närmaste följande tågen till Ystad blev inställda.

Text och bild: Sigrid Törnqvist