Dator försvann från tatueringsstudio — polisen har inga misstänkta

En dator och en surfplatta försvann från Dream Tattoo Swedens lokaler natten mellan måndag och tisdag.

En dator och en surfplatta försvann från Tattoo Dreams Swedens lokaler natten mellan måndag och tisdag.

SKURUP. Datorn stod på skrivbordet på kvällen och på morgonen var den borta men inga spår efter ett inbrott går att skönja. Stölder är vanliga i Skurup men när det inte finns tillräckliga bevis är det svårt att hitta den skyldiga.

Natten mellan måndag och tisdag blev tatueringsstudion Tattoo Dreams Sweden på Järnvägsgatan i Skurup av med en dator och en surfplatta.

Enligt polisen finns det inga tecken på inbrott och i nuläget har man heller ingen misstänkt gärningsman.

I Skurup begås mycket stölder och det är inte helt ovanligt att tjuven aldrig åker fast berättar kommunpolisen Mikael Svensson.

Ton Taraboon visar var hans frus och kollegas dator stod framtill måndagsnatten.

Ton Taraboon visar var hans frus och kollegas dator stod framtill måndagsnatten.

Den berörda tatueringsstudion drivs av paret Ton och Pernilla Taraboon och det är Pernilla Taraboons dator och surfplatta som anmälts stulna.

Enligt Ton Taraboon kan hans fru inte arbeta utan sin dator där hon har alla sina skisser och sin kalender.

— Datorn är värd 27 000 kronor, surfplattan 4 000 kronor och för varje dag som hans fru inte kan arbeta går hon miste om 6 000 kronor, säger han.

För ett år sedan vandaliserade någon fönsterglaset i tatueringsstudions dörr och nu hoppas Ton Taraboon att företaget ska få vara i fred.

För ett år sedan vandaliserade någon fönsterglaset i tatueringsstudions dörr. Nu hoppas Ton Taraboon att företaget ska få vara i fred.

Den misstänkta stölden utgör inte den första gången Tattoo Dreams Sweden blivit utsatta för olagligheter.

För ett år sedan var det någon som krossade en fönsterruta i butikens dörr och inte heller då fick polisen fast någon gärningsman trots att Ton Taraboon såg den skyldiga springa från platsen.

— Jag känner mig inte trygg. Jag vet inte när de kommer försöka igen, säger Ton Taraboon.

Han upplever att Skurup inte har en tillräckligt stark polisnärvaro och han berättar att polisen inte ens besökt företaget efter det anmälda inbrottet utan endast talat med hans fru över telefon.

Enligt Ton Taraboon tillåter kommunen inte att han och hans fru sätter upp säkerhetsgaller över fönstren i sin affärslokal. Skurupsposten kunde inte nå ansvariga på kommunen för att bekräfta uppgiften.

Enligt Ton Taraboon tillåter kommunen inte att han och hans fru sätter upp säkerhetsgaller över fönstren i affärslokalen. Skurupsposten kunde inte nå ansvariga på kommunen för att bekräfta uppgiften.

Vid polisen kan Mikael Svensson berätta att anmälan om stölden kommit in till Polisens kontaktcenter (PKC) vilket innebär att den hamnar hos en förundersökningsledare som avgör om det anmälda brottet kräver att en patrull åker till platsen eller inte.

Vid inbrott i bostäder säger Mikael Svensson att det i så gott som alla fall kommer poliser till platsen men att det inte är lika säkert då det rör sig om ett företag.

Om den som anmält brottet uppgett att det inte finns några tecken på inbrott kan det hända att PKC ansett att det är onödigt att skicka in en patrull, säger Mikael Svensson men betonar att han inte kan säga exakt vad som hänt i det här specifika fallet eftersom beslutet inte fattats av honom.

Text och bild: Patricia Torvalds