Mycket buller när nya internathus byggs på Skurups folkhögskola

Högt buller när grunden sätts för de nya internathusen.

Högt buller när grunden sätts för de nya internathusen.

SKURUP. Boenden i området kring Skurups folkhögskola har knappast missat det pålningsarbete som pågår för de nya internathusen som byggs. Personer har hört av sig till både skola och fastighetsägare gällande ljudnivåerna, även på Facebook förs diskussionerna. Förhoppningen är att det bullriga arbetet ska vara klart i slutet på veckan, men företaget försäkrar att ljudnivåerna är inom kommunens riktlinjer.

I augusti togs det första spadtaget på Skurups folkhögskolas nya internatboenden. Sedan dess har markarbetet pågått och i förra veckan märkte flera Skurupsboenden att arbetet med att slå ned de stora pålarna i marken började. I facebook-grupper har man kommenterat på de höga ljudnivåerna och flera personer har hört av sig till skolan.

– Det är väl någon som hört av sig till dem. De har hört av sig till mig också, säger Annsofi Bergström, administrativ chef på Skurups folkhögskola.

Hon har ansvaret för internatet på skolan, men ansvaret för bygget och fastigheterna ligger hos fastighetsägaren Kunskapsporten. I ett mejl till skolan har dem förklarat att arbetet blivit något försenat, men att det arbete som för oväsen ska vara färdigt i slutet på denna vecka (39).

– Dem säger att företaget som sköter det här håller sig inom kommunens regler för bullret som man har påpekat, berättar Annsofi Bergström när hon läser upp den information hon har fått.

Om arbetet kommer föra mycket oväsen framöver kan hon inte svara på förutom att delarna till husen kommer att levereras i januari vilket kan medföra mycket tung trafik.

Text: Pontus Jensen Karlsson
Foto: Pontus Jensen Karlsson

1 Trackbacks & Pingbacks

  1. Högljutt arbete skapar blandade känslor | #skurup20

Kommentarerna är stängda.