De vann över nerverna

Frida Rasmusson var skakig i första perioden av lördagens match, men slutade som matchens lirare.

Frida Rasmusson märkte av sina nerver i första perioden av lördagens match, men slutade som matchens lirare.

SKURUP. Efter en skakig inledning skördade Skurups IBK damlag en historisk seger när de vann mot Willands IBK i helgen. Tränare Niklas Söderberg och matchens lirare, Frida Rasmusson, är optimistiska inför resten av säsongen i division ett.

– Vi skyndar långsamt, säger Niklas Söderberg.

Den första division ett-vinsten någonsin för Skurups IBKs damlag blev ett faktum i lördags. Då sköt Thilda Andersson in 5-1 till Skurup i en självsäker tredje period. Nerverna som märktes av i matchens första halvlek var som bortblåsta.

– Vi har spelat en match borta och en match hemma i division ett. Vi är varma i kläderna och nu finns det ingen nervositet kvar, säger Niklas Söderberg, en av lagets två tränare.

Inför resten av säsongen håller Niklas Söderberg först och främst siktet på att bevara platsen i division ett.

– Just nu fokuserar vi på första halvan av säsongen och försöker prestera stabilt. Vi skyndar långsamt, säger han.

Efter lördagens match utnämnde sekretariatet målvakten Frida Rasmusson från Skurups IBK och Frida Söderberg från Willands till matchens lirare. Frida Rasmusson berättar även hon om anspänningar som till slut gav vika.

– Det var mycket nerver till en början. Man satt mest och skakade och väntade på de första skotten. Men när Willands fick sätta ledningsmålet i första perioden vände det, säger hon.

På lagets hemsida står det att Frida Rasmusson har mottot ”det löser sig, sa han som sket i vasken”. Hon erkänner att det inte har så mycket med hennes inställning till innebandyn att göra.

– Det är lite ironiskt, för jag är verkligen en vinnarskalle till 100 procent, men samtidigt lite ”jaja, det löser sig”, säger hon.

Nästa match för Skurups IBKs damlag är på fredag i Munkahallen mot Munka-Ljungby IBK.

Text: Hedvig Wrede
Bild: Privat