Publiken ska hjälpa Janstorps AIF till division 4

Janstorps AIF och Kämpavallen kan nästa år stå värd för division 4-fotboll för första gången.

Janstorps AIF och Kämpavallen kan nästa år stå värd för division 4-fotboll för första gången.

SKURUP För första gången i klubbens historia kan Janstorps AIF på lördag avancera till division 4. För att få en extra boost har klubben chartrat en supporterbuss till bortamatchen i Hanaskog.

Som nykomling i division 5 satte Janstorps AIF målet högt. Visionen var att hamna bland de tre översta i tabellen och på så sätt ha en chans att direkt ta sig upp ytterligare en division. Klubben slutade tvåa i serien och på lördag spelas en helt avgörande kvalmatch mot Hanaskogs IS.

Per Viktorsson, klubbens ordförande, gick omedelbart igång med att se hur stort intresse det fanns för en supporterbuss. De 50 platserna sålde snabbt slut och han tror att publiken kan hjälpa och motivera laget.

– Sist vi spelade kval mötte vi Rössjöholm och då hyrde vi också en buss. Det gav en väldigt positiv effekt och vi vann med 5-2 på bortaplan, säger Per Viktorsson.

Under helgen spelades den första matchen i dubbelmötet på Kämpavallen i Janstorp. Slutresultatet skrevs till 1-1 men Per Viktorsson ser Janstorps AIF som favoriter inför lördagens retur.

– Vi hade lite otur. Vår målvakt gick sönder efter en kvart och fick byta. Magnus Bönnemark, en av våra viktigaste offensiva spelare fick en känning under uppvärmningen och Patrick Nilsson, en annan tongivande spelare, låg hemma i feber och fick tacka nej, säger Per Viktorsson.

Att spelarna som fick avstå det första mötet inte skulle vara redo för matchen på lördag ser han som snudd på omöjligt.

– Det är sista matchen och nu är det är allt eller inget. Det finns inget annat, säger Per Viktorsson.

Faktaruta:
Kvalspel till division 4
Tvåan och trean i de skånska division 5-tabellerna lottas mot varandra och möts i ett första kval. Där möts lagen i ett dubbelmöte och den sammanlagda vinnaren går vidare till kval 2. I kval 2 möter vinnaren ett av lagen som hamnade på negativ kvalplats i division 4. Vinnaren i det dubbelmötet spelar i division 4 nästa år.

Kval 1
Sjöbo FF – Janstorps AIF 2-3
Janstorps AIF – Sjöbo FF 2-0

Kval 2
Janstorps AIF – Hanaskogs IS 1-1
Hanaskogs IS – Janstorps AIF 21/10, 14.00

Text: Joakim Forsell
Foto: Niklas Runsten