Förenings – och ungdomsmässa tillbaka på lovet

SKURUP. Prova på parkour, cirkus eller gå på reptilshow.  Allt är möjligt när Skurups kommun bjuder höstlovslediga barn och ungdomar till mässa under lovet.

Höstlovet står för dörren och Skurups kommun satsar på en mängd aktiviteter under lovveckan. På torsdag den 1 november följer man upp förra årets succé med en utökad förenings– och ungdomsmässa.

Under dagen bjuder kommunen barn och ungdomar till Skurups Sparbank arena. De tre hallarna kommer vara fyllda med föreningar som erbjuder en mängd aktiviteter, som cirkus workshop, street dance och segway. Det kommer även vara möjligt att lära sig mer om manga, zombies och graffiti.

De ansvariga räknar med att en stor mängd nyfikna barn och ungdomar, främst i åldrarna 6–15 år, kommer delta.

– Alla ska vara välkomna, säger Rickard Andersson, ungdomskultursutveckare på Skurups kommun. 

Kommunen har fått anslag för att kunna satsa extra på barn- och ungdomsverksamhet. Rickard Andersson berättar vidare att tre projektledare jobbar med mässan och att många föreningar är intresserade av att medverka. De stora bollsporterna finns representerade och även biblioteket.

– De stora utbudet tilltalar de flesta, men det skulle vara kul att få med en teaterförening till nästa tillfälle, avslutar Rickard Andersson.

Text: Jessica Lövstrand Malvezzi
Foto: Annika von Sydow