Frisörsalong satsar på rosa

Pauline Göransson & Maria Grönqvist har idag rosa hår på salongen.

Pauline Göransson & Maria Grönqvist har idag rosa hår på salongen.

SKURUP. Frisörsalongen Style By Peggy i centrala Skurup vill uppmärksamma cancerforskning och har i dag Rosa Dagen där de skänker hela dagskassan till Cancerfonden. 

– Forskningen har kommit långt men det behövs mer pengar och vi kan försöka att hjälpa till, säger Maria Grönqvist. 

Style By Peggy drivs av Pauline Göransson, frisör, och Maria Grönqvist, skönhetsvårdare. Båda tycker att fler företag i Skurup borde uppmärksamma sjukdomen, men förstår att det kan vara svårt för mindre företag eftersom det är en ekonomisk fråga.

– Skillnaden för oss jämfört med andra mindre företag är att vi inte har någon materialkostnad, utan för oss kostar det bara tid, säger Pauline Göransson.

De menar att det är viktigt att öka uppmärksamheten och kunskapen kring sjukdomen och att ge pengar till forskningen.

– Jag förlorade min pappa i cancer för flera år sen och det sitter fortfarande i, säger Maria Grönqvist.

Pauline Göransson berättar att hon inte har någon personlig erfarenhet av cancer men tycker att det är kul och viktigt att ha dagar som dessa.

– Det finns kanske kunder som har erfarenheter och då kan de ge pengar till forskning via oss, säger Pauline Göransson.

Om det själva fick bestämma skulle de skänka allt de tjänar i dag till cancerforskning, men de måste fortfarande betala moms och skatt för deras tjänster.

Salongen har gjort liknande saker tidigare år och det har varit väldigt populärt.

– Jag hade behövt klona mig dagar som dessa. Just nu är det lite lugnt, men de flesta kommer efter lunch, säger Pauline Göransson.

Faktaruta: Cancerfonden

Cancerfondens vision är att besegra cancer, där målet är att färre personer ska drabbas och fler personer ska överleva sjukdomen. Organisationen drog igång redan 1951 och förra året nåddes rekordstort engangemang och de drog in 688 miljoner kronor.

Källa: cancerfonden.se

Text & foto: Niklas Runsten