Fungerande P-anarki på Järnvägsgatan

parkeringsskyllt 620 kontrast

SKURUP. P-anarki och vansinnesparkeringar ska bekämpas med en parkeringsvakt. Men många av Skurupsborna själva upplever inga problem med parkeringar.

I september skrev Skånska Dagbladet att det, enligt en läsare, rådde ”P-anarki” på Järnvägsgatan vid stationen i Skurup. Nu är det parkeringsskiva och max två timmars parkering som gäller.

Kommunen anställde i höstas en parkeringsvakt som bara skulle ge ut varningar de två första månaderna.

Nu har varningstiden löpt ut. Det innebär att det finns risk att få en bot på 400 kronor vid felparkering eller utebliven parkeringsskiva.

När Skurupsposten var på plats på Järnvägsgatan hade två av tolv bilar parkeringsskiva i rutan.

De flesta parkerade bara några minuter för att handla på bland annat konditoriet.

Lansforsakringar 620 kontrast

Maria Lovén bekräftar att omsättningen är stor. Hon jobbar på Länsförsäkringars fastighetsförmedling på Järnvägsgatan och berättar att hon och kollegorna blev förvånade över de nya reglerna.

– Som vi har uppfattat det här, har det aldrig varit något problem med parkeringar här, säger Maria Lovén.

I jobbet åker de ut tre till fyra gånger per dag vissa dagar och hon berättar att det aldrig har varit problem att hitta parkeringsplats.

– Nu får man bara försöka komma ihåg den där p-skivan men man är ju på sin arbetsplats så det är lite klurigt, säger Maria Lovén.

Längre ner på gatan står tre Skurupsbor som inte tagit bilen denna tisdagsförmiddag.
De berättar att en gata längre ner, där tvåtimmars parkering gäller brukar pendlare ställa bilen hela dagarna. Detta retade upp pensionärerna som bodde utmed gatan.

De två bilförarna i sällskapet har båda parkeringsskiva. Själva har de inte upplevt några problem med att parkera inne i Skurup men de tror ändå att det kan vara nödvändigt med en parkeringsvakt.

– Det borde ju inte vara nödvändigt men här är många vansinnesparkeringar, säger den äldre mannen.

hakan 620 ratt kontrast

Nära järnvägsövergången vid Kyrkogatan parkerar Håkan Andersson sin röda Volvo. Han tycker att parkeringen i Skurup har fungerat bra hittills. Men någon parkeringsskiva har han inte.

– Jag kör lite som jag vill, säger Håkan Andersson och skrattar lite, jag ska skaffa en parkeringsskiva.

Text: Lisa Horn
Foto: Lisa Horn