Kvällsträning lockar Skurupsborna

Klockan närmar sig 18 och det är då folket kommer. Under dagtid på gymmen i Skurup är det främst äldre människor och pensionärer som finns i lokalerna. Men till kvällen befolkas de av yngre personer. 

Hälsopunkten och L9 Fitness är de två gymmen som finns i staden och de är båda välbesökta.

– När det är som mest folk har vi mellan 70-100 personer här samtidigt, berättar Robert Ellberg som sitter i receptionen på Hälsopunkten.

Förutom de stora gymlokalerna fyllda med maskiner är det de olika hallarna med träningspass som lockar dit folk. Det är nu måndagskväll och det är dags för spinning, kick & box, crossfit, bodypump och pilatespass.

Hälsopunktens lokaler Upplagsgatan

Hälsopunktens lokaler Upplagsgatan

Det mest populära passet är spinning, men Robert Ellberg på Hälsopunkten menar att han har sett en trend den senaste tiden att fler har intresserat sig kick & box. På gymmen syns mest män, men på passen är könsfördelningen lite mer blandad.

– Vi har försök att dra in män på bodypump och pilates, men dem är tveksamma. De tycker nog inte det är lika coolt, säger Jenny Kroon, ägare av L9 Fitness.

Gymmen ligger på varsin sida om Skurup men någon större konkurrens verkar det inte vara mellan de två. L9 Fitness, som grundades för snart tre år sen, menar att de har en familjär stämning och mer anpassningsbara.

– Vi har barnpassning och ligger nära ICA så det passar folk mycket bra, säger Jenny Kroon.

L9 Fitness lokaler på Norra Industrigratan

L9 Fitness lokaler på Norra Industrigratan

Robert Ellberg, som varit på Hälsopunkten till och från i 17 år, lyfter fram deras stämning som intim och har stammisar som varit där i flera år.

–  Här finns inga översittare och du kan fråga vem som helst här inne om hjälp så ställer dom upp.

Båda gymmen har en stabil ekonomi och ser att medlemsantalen sakta men säkert ökar för varje år som går.

faktaruta1

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Text och foto: Niklas Runsten