Skurups IP rustas upp för miljoner

Ett av de omklädningsrum som kommer att renoveras. Foto: Maja Landin

Ett av de omklädningsrum som kommer att renoveras. Foto: Maja Landin

SKURUP. Fräschare omklädningsrum, fler toaletter och en tillgänglighetsanpassad idrottsplats är Skurups AIF:s förhoppning när kommunen satsar miljoner på att renovera Skurups IP.

I augusti i år klubbade Skurups kommunfullmäktige igenom beslutet att Skurups IP ska komma att renoveras för fyra miljoner kronor. Pengar som till en början var öronmärkta för att bygga ut Östergård IP. Det ursprungliga förslaget, att utöka antalet gräsplaner, blev för dyrt och serviceförvaltningen lade ner förslaget efter att ha genomfört en upphandling. Nu har kommunfullmäktige klubbat igenom att investeringen istället skall läggas på att rusta upp lokalerna på Skurups IP.

Roland Sjöholm, ordförande i Skurups AIF, ser med glädje på beslutet och hoppas på att kunna vara stolt när gästande lag kommer på besök i framtiden. På Skurups IP finns tre fotbollsplaner och sju omklädningsrum, men totalt bara tre toaletter.

– Majoriteten av toaletterna och omklädningsrummen renoverades senast på 50-talet. Det är inte med stolthet jag visar vägen när någon frågar om toalett, ibland känns det nästan skämmigt att ta emot gästande lag, säger Roland Sjöholm.

Toaletterna är få och renoverades senast på 50-talet. Foto: Maja Landin

Toaletterna är få och renoverades senast på 50-talet. Foto: Maja Landin

Första prioritet är enligt Roland Sjöholm att rusta upp de äldsta omklädningsrummen, tillgänglighetsanpassa lokalerna och bygga fler toaletter, men han hoppas också att pengarna skall räcka till att fräscha upp klubbstugan. Främst önskas en renovering av köket och en försäljningslucka ut mot konstgräset.

När renoveringen drar igång är ännu inte bestämt. Rosa Persson, kanslist på Skurups AIF, hoppas kunna hitta en smidig lösning för att verksamheten på Skurups IP ska kunna fortsätta att fungera som vanligt under renoveringen. Föreningen har drygt 250 aktiva som på något sätt nyttjar lokalerna och fotbollsplanerna varje vecka, Mackleanskolans fotbollsakademi använder idrottsplatsen under skoldagar och under vintertid tränar Janstorps AIF på konstgräset. Både Rosa Persson och Roland Sjöholm har tagit emot positiva reaktioner på beslutet om en renovering.

– Även om vi som jobbar för föreningen inte har legat på kommunen så har behovet och önskemålet funnits. Vi är många som nyttjar planerna och det kommer vara till glädje för många, säger Rosa Persson.

Text och foto: Maja Landin