Hallå där: Fabian Kullerdahl

Fabian Kullerdahl gick jazzlinjen på Skurup för 20 år sedan och försörjer sig som jazzmusiker.

Fabian Kullerdahl gick jazzlinjen på Skurup för 20 år sedan. I dag försörjer han sig som jazzmusiker.

Vem: Fabian Kullerdahl, gick jazzlinjen på Skurups folkhögskola för 20 år sedan (1996-1998)
Ålder: 40 år
Gör: Frilansande musiker, främst inom jazz

Med vilken känsla minns du din tid på Skurups folkhögskola?
– Med en skön känsla. Det var en händelserik tid och två väldigt roliga år av mitt liv. Jag var 19 år när jag började, så jag flyttade hemifrån i samband med att jag började på Skurup. Jag träffade massor av spännande människor, bland annat min fru. Men hon slutade på Skurup när jag började, så vi träffades på allvar först senare.

Vad gör du i dag?
– Jag är frilansande musiker, främst inom jazz men jag håller också på med andra typer av musik. På fredag ska jag åka till Taiwan med min jazztrio som heter MusicMusicMusic.

Vad gjorde Skurup för dig i din karriär?
– Klimatet på Skurup gjorde att jag trodde att jag kunde saker och kände mig självsäker. Senare fick jag lära mig att det både var sant, och inte sant.

Har du någon koppling till Skurup idag?
– Nja. Jag känner lite folk som är lärare på Skurups folkhögskola nu. Det är nog min närmaste koppling.

Vad vill du säga till oss som går på Skurups folkhögskola idag?
– Jag vill gratulera dem till att de går på en bra skola. När jag gick på Skurup brukade vi driva med de personer som alltid sa ”Åh folkhögskola, ta vara på den här tiden nu!”. Vi var så trötta på att höra det. Men nu tänker jag att det kanske ligger något i det. Men ja, jag är helt enkelt glad för de personer som går där.

Text: Hedvig Wrede 
Foto: Damien Priest