Vänd plats på Vinkelgatan

vandplats_inne_620x400
SKURUP. Den mänskliga faktorn tycks ha skapat poesi på Vinkelgatan inne i centrala Skurup. Vem som från början skrivit den särskrivna vägskylten tycks vara svårt att reda ut. Finns det en hemlig poet i kommunhuset?

Enligt Linnea Roddar, projektledare på gatukontoret på Skurups kommun har hon inga kollegor som är poeter.

Företaget Blinkfyrar levererar vägskyltar till kommunen. De är tydliga med att kunden alltid är den som står för textinnehållet som de sedan trycker enligt beställning.

– Frågan är om det är ett stavfel på den här skylten. Det är inte menat att det ska vara på det sättet, säger Pia Oredsson, ansvarig för innesäljare hos Blinkfyrar.

Enligt Pia Oredsson skulle det också kunna röra sig om en äldre skylt som är levererad av ett annat företag än Blinkfyrar.

Jakten på en eventuell poet tycks komplicerad.

Men då var det alltså inte några poeter på gatukontoret vad du vet?

– Det är ju trevligt med folk med olika bakgrunder… Men att ha en poet på kommunteknik, säger Linnea Roddar och skrattar.

Särskrivningar fortsätter att hålla landets svensklärare vakna om nätterna. Men om det är poesi beror främst på vem man frågar,

– Särskrivningar kan vara roliga, konstiga och till och med poetiska. De kan också vara obegripliga eller leda till feltolkningar. Men i de flesta fall är de bara störande, säger Patrik Hadenius, chefredaktör, Språktidningen.

Text: Niklas Loman
Foto: Ronnie Svensson

Har du sett fler felstavade vägskyltar i Skurup? Tipsa oss på Facebook!