Hemlighetsfullt kring konstgräsplanen i Skivarp

SKIVARP. Fotbollsplanen som nu skulle stå redo är ännu långt ifrån att vara klar. En besiktning är inplanerad men Skivarpsborna får vänta med att springa in på konstgräset.

Den 6 september gick det att läsa i Ystads Allehanda att konstgräsplanen i Skivarp bara var någon vecka från att vara spelklar. Mer än en och en halv månad senare är gräset på plats men ingen har färdigställt arbetet med att rulla ut mattan.

Parterna i målet är fotbollsklubben Skivarps GIF och företaget Polytan AB som har ansvaret att lägga gräset. En tvist kring besiktningen av marken är vad som har orsakat förseningen.

Gunnar Axelsson, ekonomichef på Polytan, håller information om konstgräsplanen svårtillgänglig.

– Det är mellan oss och fotbollsföreningen. Men ja, när besiktningen är gjord och godkänd är det vårt ansvar att lägga konstgräset, säger Gunnar Axelsson.

Enligt Richard Thulin-Nilsson, vice-ordförande i Skivarps GIF, finns det nu ett bestämt datum för en besiktning. Besiktningen ska utföras av tredje part för att alla parter ska känna sig tillfreds med situationen.

– Vi har alltid varit positiva under den här processen. Alla parter har velat att det gå rätt till så man kan hålla ryggen fri, säger Richard Thulin-Nilsson.

Mölleskolan i Skivarp skulle ha fri tillgång till planen som plats för idrottsundervisning. Men rektor Maria Appelgren är inte involverad i arbetet med att få planen redo.

– Jag vet egentligen inte mer om detta än någon annan men det är klart vi vill att det ska lösas, säger Maria Appelgren.

Skurups kommun har backat upp projektet med 1,8 miljoner kronor.

Text: Henrik Pehrsson
Foto: Jonathan Lundberg