Historiskt kval för Janstorps AIF

Kämpavallen, hemmaplan för Janstorps AIF, där den andra kvalmatchen kommer att spelas den sjunde oktober.

Kämpavallen, hemmaplan för Janstorps AIF, där den andra kvalmatchen kommer att spelas den sjunde oktober.

KÄMPAVALLEN. En månad och fyra matcher står nu mellan Janstorps AIF herrar och divison 4. Säsongen lider mot sitt slut men vilka lag som står i vägen för avancemang är inte klart. 

Sedan klubben grundades år 1952 har herrlaget i klubben aldrig klättrat högre upp än division 5 i seriesystemet. Men med en match kvar på säsongen ligger nu Janstorps AIF på en säker andraplats i serien, vilket leder till kval för vidare avancemang.

Lottningen går till så att Janstorps AIF kommer att få möta det lag som slutar på tredjeplats i division 5 östra, en plats som troligtvis Sjöbo IF kommer att ta. Med en omgång kvar ligger laget två poäng efter Liga 06 IF.

Sjöbo IF är ett lag som Per Viktorsson, ordförande för Janstorps AIF, gärna vill möta.

– Sjöbo är ett genuint lag med hjärta. Jag tror de passar oss bättre, då de är fysiska men vi är spelskickliga, berättar han.

De sista matcherna i serierna spelas till helgen och på söndag den första oktober står det klart om det blir Sjöbo IF som blir det första hindret i kvalet, som spelas den fjärde och sjunde oktober. Vinnaren i den matchen går vidare till en den avgörande kvalomgången, där de får möta det lag som slutar på en nionde plats i division 4 östra Skåne.

– Ambitionen är att vi spelar i fyran om en månad, berättar Per Viktorsson.

Text och foto: Niklas Runsten