Hoppet lever för Skurups Handboll

Skurups Handboll hoppas på bättre lycka till helgen.
Foto: https://www.laget.se/SkurupsHandboll-Herrlaget

SKURUP. Det har varit en tuff säsongsstart för herrarna i Skurups Handboll. Med hjälp av slipat anfallsspel och viljestyrka hoppas de kunna vända trenden. I helgen väntar en lovande match mot Staffanstorp HK. 

I morgon spelar Skurups Handboll i division fyra sin fjärde match för säsongen. De tre första matcherna har kantats av förluster och placerat laget på en 11:e plats i serien, men tränaren Torbjörn Rasmusson är fortsatt positiv. 

– Det har funnits perioder i varje match där det varit bra. Men vi har inte haft en riktig fullträff än, där vi spelat bra en hel match. 

I kommande matcher behöver laget lägga mer krut på det offensiva spelet, menar Torbjörn Rasmusson. 

– Vår styrka är försvarsspelet, det är målvakterna och försvarsspelet som ger oss chans att vinna. Anfallsspelet är vår svaghet.

I morgon möter laget Staffanstorp HK, som ligger på en nionde plats i serien. Torbjörn Rasmusson berättar att Skurups Handboll påverkas av många nya spelare och sjukdom för tillfället, men att spelarna har hög träningsnärvaro och motivation.

– Vi hade en skaplig träning i tisdags, så nu hoppas jag på en bättre insats. Vi har mött bra lag hittills. Jag anser att Staffanstorp är lite mindre bra än de vi mött innan. Min förhoppning är att vi tar första vinsten nu. 

Text: Alva Lindsmyr