Idol-Mattias tillbaka i Skurup

SKURUP. Under helgens Skurup Pride framträdde den före detta Idol-deltagaren Mattias Nederman på Stortorget. Han har många järn i elden den här hösten och arbetar med flera projekt som bland annat kan komma att ta honom till vårens Melodifestival.

Efter tågresan var det skönt att vara framme i Skurup konstaterade Mattias Nederman.

Efter tågresan från Helsingborg är det skönt att vara framme i Skurup konstaterar Mattias Nederman.

För ganska exakt ett år sedan gick Mattias Nederman från det anonyma lagerjobbet i Trelleborg till att bli rikskändis. I lördags kom han hem till Skurup för att medverka under Pridefestivalen. Under den korta promenaden från tåget till Stortorget var det många som kände igen honom. Han utstrålade ett stort lugn och hans starka och speciella röst fångade åhörarna som tillfälligt tystnade när han kort kontrollerade tekniken och rösten.

– Sound-check (den tekniska repetitionen) gick bra men jag måste äta något varmt sen för att få upp värmen lite innan jag ska spela, sa Mattias samtidigt som hälsade på några förbipasserande beundrare och gamla kompisar.

Just nu jobbar han med flera olika projekt och producenter. En del har med Melodifestivalen att göra men han har också andra, mer hemliga saker på gång. Han medverkar vid några konserter men gör också framträdanden vid exempelvis dop och bröllop.

– Det är många som känner igen en på byn och det är ju bara kul. Det är också jätteroligt att jag börjat få fler gig häromkring nu. Det är en sådan varm skön energi vid sådana här spelningar. Jag vet att det betyder mycket för dem som är här idag och det känns därför bra att få vara här, sa Mattias Nederman.

Konferenciern Christin Stigborg som en gång i tiden var rektor på Mattias skola [Mackleanskolan] tyckte att det var jättekul att träffa honom.

Konferenciern Christin Stigborg som en gång i tiden var rektor på Mattias skola (Mackleanskolan) tycker att det är jättekul att träffa honom.

– Det är kul att det gått så bra för honom, säger Christin Stigborg.

Han kommer härnäst att spela på ett välgörenhets-framträdande på Ystads Teater tillsammans med Grevlunda manskör den 29 oktober. Alla intäkterna från den här konserten kommer att gå till den oberoende medicinska hjälporganisationen Läkare Utan Gränser.

 


Faktaruta

Fullständigt namn: Mattias Nils Cidor Nederman
Ålder: 27 år
Bakgrund: Född i Malmö och uppväxt i Skurup. Bor numera i Helsingborg.
Känd från: Sångtävlingen Idol på TV4 där han kom på en åttondeplats 2020.
Framtidsdröm: Melodifestivalen och internationell karriär.
Aktuell: Uppträder i Skurup under hösten. Framträder också på Ystads Teater den 17/12 och 18/12.
För mer info: Se Facebook: Mattias ”Zire” Nederman och Instagram: m.nederman


Text och bild: Anna Persson