Juristjouren på plats i Skurup

SKURUP. Juriststudenter från Lund besöker Skurup i eftermiddag. Det är en av fyra träffar då de svarar på besökarnas frågor om juridik.

Studenter från Juristprogrammet i Lund besöker Skurups bibliotek för att svara på frågor och ge juridisk information. Totalt finns de på plats i Skurup under fyra tisdagseftermiddagar, varav en redan ägt rum. Redan i eftermiddag finns de på plats igen för att svara på besökarnas frågor. Nästkommande träffar sker den 22 november och den 6 december.

–Man bokar in sig i förväg så vi har en föraning om vad mötet kommer handla om och så vi har lite bakgrundsinformation och då får man 30 minuter besök och så försöker vi hjälpa efter bästa förmåga, säger Matilda Zetterdahl, sekreterare i Juristjouren.

Juristjouren Lund är en ideell förening bestående av juriststudenter i Lund. Föreningen har funnits sedan 1978 och de har både drop-in och telefontid. De har även en ambulerande verksamhet som besöker olika bibliotek och medborgarkontor runtom i Skåne. Matilda Zetterdahl säger att intresset brukar vara stort på deras träffar.

Medlemmarna i Juristjouren svarar bara på frågor och ger anvisningar gällande juridik och jobbar inte med rådgivning eller saker som skatteplanering och deklaration. Det är gratis att delta men anmälan genom Skurups bibliotek är nödvändig.
–Det är allt ifrån familjerätt till arbetsrätt. Ibland har det varit migrationsrätt, så det är allt möjligt, säger Matilda Zetterdahl.

Text: Sandra Björklund Qvarfordt
Foto: blogtrepreneur.com/li

Fakta:
Tiderna som gäller både den 18 oktober, 22 november och 6 december är 16.00-16.30, 16.30-17.00, 17.00-17.30 och 17.30-18.00.
Anmälan sker till Skurups bibliotek på 0411-53 60 71, 0411-53 60 72 eller biblioteket@skurup.se.