Kidnappad man åter hotad

kidnappning

SKURUP. En 39-årig man misstänks ha hotat en annan man och krävt honom på stora summor pengar. Kidnappningsdramat som utspelade sig i Skurup förra året fortsätter.

Det var den 8 oktober i fjol som två män hotades till livet och fördes bort från sitt hem. Två män, 28 och 39 år låg bakom kidnappningen.

Nu har en av männen åter hotats av 39-åringen, skriver Skånska Dagbladet idag. Även denna gång ska stora summor pengar ha varit motivet.

Den 39-åringe mannen som medverkade vid kidnappningen dömdes till mindre bötesstraff. Enligt Skånska Dagbladets beskrivs mannen vid förhör som ”en person som definitivt kan skada och döda.”

Per Åström vid Ystadspolisen bekräftar för Skånska Dagbladet att det är samma man som utsatts för utpressningen.
– Det stämmer, det är den äldre av de två från det tidigare ärende som ska ha utsatts för utpressning, säger han.

Brottet ska ha begåtts i januari.

Det var i oktober förra året som en 49-årig och en 35-årig man hotades till livet fördes bort från sitt gemensamma hem i Skurup. De hotades med en skarpladdad k-pist och tvingades in i en bil som körde mot Malmö. Under färden ska de ha hotats till livet och pressats på stora summor pengar, upp till 130 000 kronor.

Bilfärden slutade på en parkering på Jägersro. Då hade den 49-åriga mannen upprepade gånger hotats till livet. Den 28-årige man som hotat med en kpist ska ha vart påverkad av narkotika under dramat.

I december dömdes en 28-åring man till två år och nio månaders fängelse för människorov.

Text: Alba Mogensen