”Kollegorna skrattar åt en”

Byakrogen_innebild

SKIVARP. Krogägaren Rolf Svensson vill kunna erbjuda sina gäster alkohol på uteserveringen även efter 22. Vägen dit är lång och snårig. ”Konstigt att det tar så lång tid”, säger han.

När klockan slår tio på kvällskvisten får gästerna på Byakrogen i Skivarp spola kröken.

Det är för tok på tidigt, tycker ägaren Rolf Svensson. I dagarna skickade han in en ansökan till Skurups kommun om förlängt alkoholtillstånd på krogens uteservering till 23 under sommarmånaderna.

– Ska man ta hit en trubadur kan man inte stänga redan vid tio, det blir alldeles för dyrt. Kommunen borde göra det lättare för oss på landsbygden. Det gäller ju under semestertid och vid tio har knappt barnprogrammen hunnit sluta, säger han.

Krogägaren får vänta på besked. Först ska ansökan gå igenom en sedvanlig process där polisen och politikerna ska ge ett utlåtande. Ett för långt och krångligt förlopp, menar Rolf Svensson.

– Det känns väldigt konstigt att det ska ta så lång tid. Kollegorna från andra städer skrattar åt en när jag berättar om det: ’Va? Måste du ansöka om att servera efter tio?’. De tror knappt att det är sant, säger han.

Om ansökan går igenom blir Byakrogen den restaurang i Skurups kommun med längst alkoholtillstånd på sin uteservering. För alkoholservering inomhus har sedan tidigare Hotell Mossbylund och nyligen även Folkets park längst tillstånd i kommunen, till 02.

Text: Philip Gadd
Foto: Rolf Svensson (privat)

FAKTA: Så sent slutar TV-kanaler för barn sända
Disney Junior: 19.00
Barnkanalen: 21.00
Nickelodeon: 21.00
Nick Jr: Dygnet runt
Disney Channel: Dygnet runt