Konkurrensen hårdnar bland matjättarna

Färska varor i naturens alla färger. Foto: Embla Hölttä

Färska varor i naturens alla färger.
Foto: Embla Hölttä

SKURUP. I dagarna öppnar Willys upp en ny butik. Skurupsposten blev nyfiken på att se hur konkurrenterna ser på situationen.

Det är vid Skurups handelsplats som Willys öppnar en ny butik. Det blir den fjärde matbutiken i orten. Därtill finns det även några mindre livsmedelsbutiker.

Etableringen av matjätten gör att konkurrensen kommer öka för de olika kedjorna. På Ica ser man det inte nödvändigtvis som något negativt, snarare tvärtom.

– Konkurrens är alltid bra, det gör att man själv måste vara på tå och steppa upp. Vi kan inte leverera något halv-fjösigt utan man måste alltid vara aktiv och redo, säger ICA-handlaren Frida Hamrin.
Butiken är medvetna om att det kan bli en tuffare tid framöver och att risken att tappa en del kunder finns.

– På kort sikt kommer vi säkert beröras en hel del, men på lång sikt så tror vi att det kommer gynna oss.

 

En av de lite minde livsmedelsbutikerna i orten är Alibaba livs. Butiken har sina stamkunder och ser inte faran med att Willys bestämt sig för att etablera sig på orten. Ali Hussein ser snarare endast möjligheter för hela Skurup.

– Det är positivt, alltid när det öppnar matbutiker blir det bra för Skurup och för hela orten, säger Ali Hussein som äger Alibaba Livs.

Han tror att de mindre livsmedelsbutikerna kommer klara sig. Däremot ställer han sig lite funderande till att det finns så många olika pizzerior och hårfrisörer i en relativt liten ort som Skurup är.

– Det finns många pizzerior och frisörer jag förstår inte varför. Jag har tappat mitt hår så de tjänar ingenting från mig i alla fall, säger Ali Hussein.

 

Sahand Kouscha är näringslivsansvarig på Skurups kommun. Han ser bara positivt på ännu en livsmedelsbutik.

– Om jag får bestämma så ska det finnas så många mataffärer som möjligt. Då finns det konkurrens och då finns det valmöjligheter för våra invånare, säger Sahand Kouscha.

Text: David Bellander
Foto: Embla Hölttä