Nya upplevelser för mello-stjärnan Kiana under besöket i Skurup

Mello-stjärnan Kiana, 16 år, fick uppleva nya händelser, som artist, under besöket i Skurup.  Dessutom fick hon med sig många fina minnen från Skurups Stortorg, men även från alla spelningar i somras.
– Det blev en chock att jag fick spelningar överallt i Sverige.

Skurups gatufest är ett evenemang där aktiviteter sker, musikuppträdanden finns och priser delas ut. Postkodlotteriets grannyra fick prioriteras före gatufesten under förra året, men i år fick evenmanget äga rum. 

Mello-stjärnan Kiana fanns på plats för sjunga på Stortorget. Hon fick sjunga sina låtar ”Where did you go” och ”Lemonade”. Samt andra låtar där två av de var från hennes favorit artist Madison Beer.

– Det var jätte, jätte mysigt att vara i Skurup. Jag gillar att uppträdda i alla scenarier och scener. Hela sommaren har jag haft gig. Ibland är det mer folk och ibland mindre. Jag uppskattar folk som är där. 

Kiana hade en annan spelning samma dag och därför hann hon inte se mer av Skurup,

– Jag hade en annan spelning i Småland samma dag så jag hann aldrig få en ordentligt känsla av Skurup. Det vara bara snabbt in och snabbt ut, men av det jag hann se var det så mysigt.

Trots den korta tiden som Kiana var på plats fick hon en härlig upplevelse från publik och Stortorget. Dessutom fick ta del av något som tidigare inte skett för henne under en spelning, men som hon tyckte var roligt.

 – Det var så härligt att publiken dansade och sjöng med. Dessutom fick jag svara på frågor från publiken för första gången och det var ett barn som skrek mitt namn. Barnet frågade om jag var amerikan med ett gulligt utal på ”amerikan”. Jag fick förklara att jag är från Australien.

Att ha många spelningar och åka från ena stället till det andra för att sjunga låter som ett popstjärna liv. Ser din vardag ut på det sätt?

I sommar hade jag många gig. Min typiska vardag är att gå i skolan. Dansa och sjunga på fritiden, men även att arbeta med musikalteater. Det blev en shok att jag fick spelningar överallt i Sverige.

Efter att Bianca Ingrosso, dåvarande Talangjury, överraskat Kiana genom att dyka upp på hennes skola och bett henne göra audition på Talang har Kiana gjort en raketkarriär. Hon blev signad av skivbolaget Universal Music Group. Efter det var hon med i årets Melodifestival, där hon tog sig till final. 

–  Jag har aldrig gjort något så stort! Det var speciellt eftersom det var min första låt. Alla säger att Melodifestivalen är så kul och så är det. Det är livets fest!

Text: Jad Foto: Pressbild/Kiana