Polisen om helgen: narkotika och hundbett


Arkivbild. Foto av Dom Heartley/Unsplash.

SKURUP. Det har varit en lugn helg i Skurup. Polisen misstänker två narkotikabrott, en hundägare som varit oaktsam och en skadegörelse mot en pensionärs hus.

Fredag, 15.35. Abbekås.

En kvinna parkerar utanför en förskola, men glömmer att låsa bilen. När hon kommer tillbaka är mobilen, och bankkortet, borta. Hon lyckas hitta mobilen genom telefonens spårningsfunktion, men bankkortet förblir försvunnet. Polisen har ingen misstänkt för närvarande.

Fredag, 17.30. Skurup.

Polisen stannar en bil för en vanlig kontroll och misstänker att mannen bakom ratten är påverkad. Han får lämna blod– och urinprov, med misstanke om ringa narkotikabrott samt rattfylleri. Mannen är i 30-årsåldern och kommer inte från Skurup.

Lördag, 13-tiden. Skurup.

En 60-årig man blir anfallen av en lös hund och får ett bett i benet. Ägaren kommer snart därefter, och kör mannen till lasarettet i Ystad. Antagligen har de glömt byta kontaktuppgifter, enligt polisen Mikael Svensson, eftersom mannen i efterhand valt att polisanmäla händelsen.

Söndag, 11.30. Skurup.

En ung man i en bil blir stoppad av polisen på Stora Torggatan, och är nu misstänkt för rattfylleri och ringa narkotikabrott.

Söndag. Skurup.

En okänd förövare kastar en sten genom en pensionärs fönsterruta. Samma kvinna, som är i 80-årsåldern, har även nyligen anmält en äggkastning. Enligt polisen Mikael Svensson är det inte ovanligt att ungdomar ger sig på en och samma person, till synes utan anledning.

Text: Leo Nyström