Så här ser folk i Skurup på sin egen budget

SKURUP. Riksdagen har förhandlat om budget. Hur går det med din egen budgetplanering?

Louise Persson, 26 år. Bibliotekarie
– Jag tar först fasta kostnader. Ett par tusen går till mat och nöjen sedan hobby och buffert. Och därefter går pengar till sparande. Det är rätt skönt att veta vart jag kan resa och om jag har råd att gå ut och fira folk, säger Louise Persson.

Hanna Malmquist, 28 år. Optiker
– Mitt träningskort kostar 6000 kronor om året så det är bättre att lägga undan 500 kronor i månaden. Jag har också en fast summa till bilen, mat, resa och sen har jag boendesparande men om det blir en oförutsägbar månad så håller jag hårt på träningskortet, matbudgeten och bilen, säger Hanna Malmquist.

kindstrand_photo-3

Inga Svensson, 74 år. Pensionär
– Det går hur bra som helst. Jag går bara ut med hunden. Det är bara jag och hon. Förr hade vi firma och det går inte att jämföra men nu är det omständligt att planera för att man måste göra allt själv. För var man ju två, säger Inga Svensson.

kindstrand_photo-2

Emma Olsson, 20 år. Sjuksköterskestudent
– Jag budgetplanerar inte för att jag bor hemma. Det är ganska bra att bo hemma så slipper jag tänka på det. Jag har inte så många utgifter och så räcker bidraget till böcker, säger Emma Olsson.

kindstrand_photo-10

Teddy Melhedegaard, 62 år. Kyrkvaktmästare
– Nej, det har vi aldrig gjort. Jag och min fru tar det som det kommer in och så blir det lite över. Vi diskuterar om vi har råd med detta eller inte. Vi har också en buffert och sparkapital som man kan ta till det ena och andra, säger Teddy Melhedegaard.

Text och bild: Daniel Kindstrand