Så blir politiken – om Skurupsborna själva får bestämma

SKURUP. Regeringsbildningen är över för den här gången och en ny samling ministrar står redo att genomföra sina reformer. Men bland de nya statsråden finns ingen från Söderslätt. Därför gav vi oss ut bland Skurupsborna och frågade:

Vad hade du valt att förändra i politiken om du själv fick bestämma?

 

Tina Nilsson, 59:

– Jag hade velat förbättra för sjukvårdpersonalen. Jag jobbar själv inom vården och vet hur slitsamt det är – och på sjukhusen är det ännu värre. Jag har flera före detta kollegor som jobbar inne i Ystad. Vi behöver större personaltäthet!

Tina Nilsson

 

Daniel Nilsson, 34:

– Jag hade velat ordna upp skolan. Där är så mycket stök och dålig attityd. Verksamheten måste få mer resurser och vi måste ge större kontroll till lärarna. Jag vill återinföra ordningsbetyg, det tror jag skulle hjälpa. Jag skulle själv gärna bli engelsklärare. Det finns mycket annat jag också hade velat förändra – hade jag haft tid och energi hade jag gärna varit statsminister!

Daniel Nilsson

 

Burhan Lucas, 51:

– Jag hade höjt alla pensioner. Nästan alla mina kunder i grönsaksståndet är pensionärer. De jobbar och sliter hela livet, och får nästan ingenting tillbaka. Vissa jag känner får klara sig en hel månad på 2500 kronor efter hyran har betalts. Hur ska det gå till? Hur ska de överleva?

Burhan Lucas

 

Danielle Peterson-Lienau, 30:

– Klimatminister, det hade varit något! Vi måste göra allt vi kan för att rädda miljön. Nu vill regeringen bygga nya kärnkraftverk, men det håller ju inte för alltid. Vindkraften är kanske inte felfri, det blåser ju inte hela tiden, men för att miljön ska bli bättre måste vi satsa mer på förnybar energi.

Danielle Petersson-Lienau

 

Text och foto: Tim Tinghammar Jönson