Avancemang ger derby nästa år

 

 

amandaAmanda Persson är en av nyckelspelarna i Rydsgård/Skivarp som i helgen tog steget upp i division tre. Skurupsposten har pratat med henne efter avancemanget.

Efter seriesegern i division 4 ställdes Rydsgård/Skivarp mot TFF Akademi i kvalet upp till division 3. Efter en övertygande hemmavinst i första mötet med 5-1 kunde de följa upp med 2-2 borta i Trelleborg och således var avancemanget säkrat. Rydsgård/Skivarp spelar nästa år för första gången i division 3. Där väntas bland annat lokalderby mot Skurups AIF.

Amanda Persson, 21år, är en av konstanterna i det damlag som till större del består av egna produkter. Nästa år inleder hon sin åttonde säsong i A-laget.

Grattis till avancemanget till division 3, vilken grej! Hur känns det?

–Tack så mycket, jo det känns väldigt bra. Äntligen!

Har det firats ordentligt nu?

–Det firades direkt efter seriesegern med en fest i klubbhuset. Men nu i november ska vi ha en stor fest och då blir det ett ordentligt firande.

Hur vill du sammanfatta säsongen?

–Våren gick väldigt bra, då hade vi bara ett litet tapp i matchen mot Gärsnäs borta då vi spelade oavgjort. Så vid sommaruppehållet var vi obesegrade. Hösten blev lite kämpigare, då kom vår enda förlust. I slutet kom vi upp oss igen och det resulterade i en serieseger.

Var det någon särskild match som var lite extra speciell?

–Sista avgörande matchen var klart speciell. Men hemmamatchen mot Gärsnäs då vi vann med 7-3 fick vi en känsla av att det här fixar vi.

Vad tror du har varit ert framgångsrecept?

–Redan i våras när vi hade individuella samtal, hade alla samma svar. Att vi skulle vinna serien och upp i trean. Alla hade samma målsättning, så den viljan tror jag betydde väldigt mycket.

Är det någon spelare du vill höja lite extra i laget?

–Ellen Kirchner, vår mittback. Jag vet inte hur många matcher hon har räddat oss. Hon är ingen man vill gå in i en närkamp med direkt. Hon ska ha en stor eloge och har haft en stor roll i vårt avancemang.

Ni har ju toppat serien hela säsongen som ni senare vann, när kände ni att det skulle räcka hela vägen?

–Hemmamatchen mot Gärsnäs och sen fick vi ju lite hjälp när Kivik knep en poäng mot Sjöbo. Det innebar att vi bara behövde en poäng mot Wollsjö i sista omgången för att vinna serien. Men vi vann den ändå.

I kvalet ställdes ni sen mot ett tufft motstånd i TFF Akademi som även de vunnit sin serie överlägset, med vilken inställning gick ni in i de matcherna?

–Vi gick in med inställningen att vi inte hade något att förlora, de har ju ett a-lag i division 1 så de hade nog lite mer press på sig. Vi kände att om vi kan ta kommando med ett tidigt mål så kan vi nog få dom lite stressade.

Och det gick ju hela vägen sen, hur blickar ni fram mot nästa säsong nu. Vad är er målsättning för nästa år?

–Nu blir det lite svårare än om det hade varit ett annat år för att de lägger om serierna. Så fler division 2 lag flyttas ner. Så motståndet kommer bli tufft. Men målsättningen kommer vara att hänga kvar, kanske sikta på mittenlag om man ska vara optimistisk. Men vi behöver nog förstärka med ett par spelare. Vi får se.

Och nästa år blir det derby mot Skurup, hur känns det?

–Jo derby är alltid kul. Nu hade vi ju dom förra året i vår serie och då förhindrade dom vår serieseger. Nästa år tror jag nog det kommer bli lite annorlunda, det kan nog bli lite jämnare då.

 

Text: Måns Håkansson

Foto: Privat