Skurups AIF tog över Stockholm

Skurups AIF på plats i Stockholm

Skurups AIF på plats i Stockholm

SKURUP. Under helgen besökte Skurups AIF Stockholm för att spela sju matcher på inbjudan av IF Brommapojkarna. Matchkampen, som evenemanget kallades, bjöd på tufft motstånd som innehöll både vinster och förluster.  

Man visste att det skulle bli tuffa matcher eftersom flera av lagen, bland annat Hammarby och Brommapojkarna, tillhör stora föreningar som spelar på en högre nivå än Skurups AIF. Men för tränare Pelle Andersson och övriga laget var uppgiften för helgen tydlig. 

Målet var att stå upp mot lagen. Det gjorde vi alla matcher. Sedan var det lite tillfälligheter som gjorde att vi förlorade. Men det var en jättebra genomförd turnering av samtliga. Vi åkte upp med elva pojkar varav två var ett år yngre. Vi hade även med en tjej som var ett år yngre. Vi stod upp bra. Bland annat mot BP [Brommapojkarna], Sveriges bästa ungdomsförening. 

Ingen slutgiltig vinnare utsågs då spelarna är födda 2011 och 2012. Enligt Svenska fotbollförbundet får ingen slutlig segrare utnämnas i tävlingsfotboll för spelare upp till 12 år.  

Det är ingen turnering utan en matchkamp. Man bjuder in lag som förväntas hålla en viss nivå. Vårt lag tillhör nivå svår vilket är den tuffaste nivån, säger tränare Pelle Andersson. 

Hur gick det då i matcherna? Första dagen mötte man AFC Eskilstuna, Södertälje, IF Brommapojkarna samt AFC Järfälla. Enligt Pelle Andersson spelade Skurups AIF bra i samtliga matcher, men hade inte turen på sin sida. Det blev förlust i alla matcher varav två med uddamålet, mot BP och Södertälje. Matchen mot BP förlorade man efter att motståndarlaget gjorde mål på en frispark precis i slutet av matchen. 

Under matchkampens andra dag gick det bättre. Skurups AIF vann första matchen med 7-3 mot RCD Espanyol, en ungdomsakademi tillhörande storlaget Espanyol i Spaniens högsta serie La Liga. 

Vi ändrade lite i spelet. Vi spelade med högre press och mer man mot man. Då gav det jättebra utdelning, säger Pelle Andersson. 

Därefter spelade man 5-5 mot FC Arlanda som fick in ett kvitterningsmål i slutet av matchen. I sista matchen stod Hammarby för motståndet. En match som Skurups AIF vann med 2-1 efter att ha gjort mål på frispark i matchens sista minut. 

Spelarna var förstörda efter 5-5 matchen. De visade en magisk inställning mot Hammarby och gjorde mål i sista minuten. De visade en förmåga att aldrig ge sig, säger Pelle Andersson. 

Pelle Andersson och laget är nöjda med helgens insats. Nu är de tillbaka i Skurup med ännu en erfarenhet i bagaget. 

Vi behöver utveckla vår individuella teknik och snabbhet. Men vi har en härlig inställning och ger oss aldrig, säger Pelle Andersson. 

Per "Pelle" Andersson

Per ”Pelle” Andersson

Text: Fredrik Darlöf Elfqvist Foto: Skurups AIF