Nästa år ska våren vara hela året för Skurups AIF

Skurups AIF klarade sin målsättning och höll sig kvar i Division 1.

Skurups AIF klarade sin målsättning och höll sig kvar i division 1.

SKURUP. Inför fotbollssäsongen hade Skurups AIF målsättningen att klara sig kvar i division 1. Trots fem raka förluster är målet uppnått redan innan sista matchen.

Frida Kristensson, mittback och lagkapten, är nöjd med lagets prestation under den historiska första säsongen i division 1.

– Vi hade ett tydligt mål att hålla oss kvar och att det skulle vara klart med några matcher kvar. Vi ville inte ha någon press på oss inför den sista, säger Frida Kristensson.

Inför söndagens derby mot Hammenhögs IF ligger klubben på åttonde plats och har säkrat spel i Division 1 även nästa år. Trots att det inte finns någon upp- eller nedflyttning att spela om menar lagkaptenen att truppen inte har några problem med motivation.

– Även om matchen inte betyder något för tabellen så vill man alltid vinna en derbymatch, säger Frida Kristensson.

Frida Kristensson är nöjd med lagets säsong.

Frida Kristensson är nöjd med lagets säsong.

Efter en stark vår har laget haft svårt att nå upp till samma höga nivå under hösten. Fem raka förluster och segerlösa sedan den 20 augusti är ett dystert facit.

– Det var tur att vi gjorde en bra vår eftersom vi tappat så många poäng under hösten. Vi har jättebra sammanhållning och kul tillsammans, men får inte spelet att fungera på planen. Vi tror inte på oss själva och känslan är att vi redan förlorat matchen om vi släpper in första målet, säger hon.

I mitten av augusti cirkulerade uppgifter i pressen om ekonomiska problem i föreningen. Något som skulle kunna leda till nedläggning av damlaget. Problemen löstes och man satsar vidare till nästa år. Det ekonomiska läget är inte något som bidragit till den dåliga form laget visat upp, tror Frida Kristensson.

I sina framtidsvisioner ser lagkaptenen att man ska nå ännu högre i seriesystemet. Men inför nästa säsong är siktet inställt på tabellens övre halva.

– Om vi spelat som i våras hade vi legat i toppen nu. Med det laget vi har i nuläget kan vi ha som mål att göra det. Just nu tycker jag dock vi ska fokusera på att behålla alla spelare vi har och kanske få in något nyförvärv så vi kan hamna på övre halvan nästa år, säger Frida Kristensson.

Text: Joakim Forsell
Foto: Hanna Larsson (målvakt, Skurups AIF)