Reformisterna hotar inte samarbetet mellan S och L i Skurup

Magnus Alm (S) har varit Skurups starke man sedan februari 2017.

SKURUP. Magnus Alm som är ordförande för socialdemokraterna i Skurup är en av medlemmarna i nystartade Reformisterna. Han menar dock att det inte kommer påverka Socialdemokraterna i Skurups samarbete med övriga oppositionspartier.

Reformisterna är en nystartad förening inom Socialdemokraterna som vill att den socialdemokratiska politiken ska röra sig bort mitten och bli mer vänster. Men den tidigare kommunalstyrelseordföranden Magnus Alm tror inte att hans medlemskap i Reformisterna kommer försvåra vidare kommunala samarbeten med Liberalerna i Skurup.

-Det kommer inte påverka alls. Vårt moderata kommunalråd tycker liberalerna är mer vänster än vad vi är, så vårt samarbete i opposition står starkt, säger Magnus Alm

Han tycker att Reformisterna är ett bra initiativ för att få Socialdemokraterna att föra en politik som innefattar övergripande fördelnings- och jämlikhetsfrågor, till exempel återinföra fastighets- och förmögenhetsskatt.

-Reformisterna vill föra klassisk socialdemokratisk politik vilket var orsaken till att jag gick med partiet från första början. Flera utav våra medlemmar här i Skurup känner ett stort hopp och har därför gått med i Reformisterna, säger Magnus Alm.

Det är främst i rollen som LO-ordförande i Skåne som han gått med i Reformisterna. Han hoppas att föreningen kommer öppna upp för diskussion inom det socialdemokratiska partiet. Till våren planerar Magnus Alm att ha en första samling med Reformisterna i Skåne för att debattera de olika partiprogrammen internt i partiet.

Text: Axel Lundström och Elle-Kari Karlsson
Foto: Isak Santesson