Skurupsbo bad om bad – Nu kan Skurup få en simhall

 

Bild: Skurupsposten En klorfylld bassäng. Kan nu bli verklighet i Skurup.
En klorfylld inomhusbassäng kan nu bli verklighet i Skurup. Bild: Skurupsposten.

SKURUP. Många bäckar små gör en stor å. Efter att en invånare samlat in underskrifter för att få till ett inomhusbad i Skurup kommer frågan nu att utredas av kommunen.

För närvarande finns enbart ett utomhusbad i Skurup. Detta vill initiativtagaren Gunilla Söderberg få ändring på med sitt e-förslag, som har fått tillräckligt många namnunderskrifter för att kommunen ska behöva utreda frågan.

Förslaget gäller ett inomhusbad med både en 50-meters bassäng och en mindre träningsbassäng som ska ha höj- och sänkbar botten. Anläggningen ska kunna användas till motion-, baby- och tävlingssim samt rehabiliteringsträning.

Diskussioner om en simhall har länge varit på agendan i Skurup. För tio år sedan startades, av några anställda inom LSS, ett facebookupprop ”Inomhusbad i Skurup JA TACK!”. Sidan nådde 500 gillamarkeringar och Gunilla Söderberg berättar att det är detta initiativ samt berättelser och önskemål från brukare inom LSS som hennes förslag är baserat på.

På senare år har även politiska företrädare talat om ett inomhusbad och frågan fanns bland annat med i Moderaternas valmanifest inför kommunalvalet 2018. Trots det har en simhall i Skurup ännu inte blivit verklighet, men efter förslagets 99 namnunderskrifter kan det nu bli en möjlighet. Det tror Gunilla Söderberg.

– Möjligheterna att förslaget kan slå igenom kan vara stora om politikerna tar sig tid att resonera om de stora fördelarna och enas om att det är en klok satsning, säger hon.

Text: Karl Ljungberg