Så tycker Skurups folkhögskola om legalisering av cannabis

 

Centerpartiet i Malmö vill testa att legalisera cannabis lokalt. Något som Sydsvenskan först med att rapportera om. Med detta vill man begränsa gängens möjligheter att tjäna pengar på drogen. Men vad tycker man i Skurup om en legalisering?

Tanken är att cannabis ska bli lagligt att sälja samt bruka. Skurupsposten har lyft frågan med några av deltagarna på Skurups folkhögskola. Det råder viss tveksamhet blandat med nyfikenhet. På politiskt nivå är man emot förslaget.

Att cannabis inte är en särskilt tung drog är ett argument som lyfts fram för legalisering av jazzstudenten Elina Holland.

Centerpartiets ordförande i Skurup, Jörgen Sjöslätt, skriver via mail att man är negativ till en legalisering av cannabis.

”Sverige behöver fortsatt ha en restriktiv narkotikapolitik. Innehav, köp och försäljning av heroin, kokain, cannabis och andra droger är och ska vara olagligt”, skriver Jörgen Sjöslätt.

Nelly Schmitz, deltagare på skolans filmlinje, ser legalisering som något intressant men är ändå emot idén.

Huruvida cannabis hamnar på andra sidan lagen återstår att se. Anton Sauer, gruppledare för Centerpartiet i Malmö säger till Sydsvenskan att man däremot inte tror att projektet kan gå igenom på grund av Sveriges ”stelbenta politik”.

Text: Fredrik Darlöf Elfqvist
Foto: Fredrik Darlöf Elfqvist