Sannex återvänder hem till Skurup

Andreas Olsson sjunger och spelar gitarr, Andreas Andersson spelar bas, Micke Norsten på trummor och Patrich Rundström spelar klaviatur.

Andreas Olsson sjunger och spelar gitarr, Andreas Andersson spelar bas, Micke Norsten på trummor och Patrich Rundström spelar klaviatur.

SKURUP. Nästa vecka stannar Sannex till i Skurup för en konsert i Folkets hus. Det är sångaren Andreas Olssons sjuttonde år av turnéliv. Skurupsposten har pratat med honom om turnélivet, Nashville och hur en kommer över ett lass med en miljard chokladbitar.

Förväntningarna är goda inför nästa fredagens spelning. Andreas Olsson menar att det brukar vara blandad publik på spelningarna på Folkets hus vilket han uppskattar.

Ulla Andersen, verksamhetsansvarig på Folkets hus, menar att Sannex är en av de akter som drar mest folk. De brukar spela ungefär en konsert per år. 

— Det är blandat. Både unga och äldre. Det blir mycket buggande och aldrig dålig stämning.

Den tolv kvadratmeter stora turnébussen är numera de fyra bandmedlemmarnas hem. Sannex har varit på turné i åratal och spelar i genomsnitt tre till fyra spelningar i veckan. I kväll spelar bandet i Säter för att nästa vecka röra sig söderut till Folkets park i Skurup.

Andreas Olsson är från Skurup/Kävlinge. Han är frontfigur, sångare och gitarrist i det prisbelönta dansbandet. På fem år har bandet vunnit fyra priser bland annat en grammis i kategorin Årets dansband. Sannex har sitt ursprung från 80- talet men idag är ingen av de ursprungliga medlemmarna med.

— I år firar jag faktiskt mitt tioårsjublieum, säger Andreas Olsson.

Det uppbokade spelschemat leder till att det inte blir mycket tid hemma. Långa resor med turnébussen leder till en del oväntade upplevelser och erfarenheter.

— Det konstigaste vi har varit med om på turné var när vi såg en bil med släp som hade åkt av vägen i Norrland. Det visade sig vara ett fullt släp med choklad. Vi hjälpte till att putta upp släpet med en miljard Snickers. Vi fick Snickers så vi klarade oss ett tag.

Det är en särskilt hektisk period nu då bandet nyligen har bytt skivbolag. Andreas Olsson arbetar samtidigt på en kommande skiva tillsammans med deckarförfattaren Camilla Läckberg. Det är första gången som bandet skriver med en författare och han tycker att det går mycket bra. 

— Läckberg är otroligt driven och proffsig. Vi får mycket gjort. Vi tycker om att skriva låtar om livet så vi har fått en gemensam nämnare där.

Skivan förväntas komma i april 2018 och kommer delvis att spelas in i USA. I januari åker hela bandet till Nashville vilket är ett av Andreas Olssons drömresemål.

Sannex spelar 3 november i Folkets hus Skurup kl. 21.00

Text: Lova Nyqvist Sköld

Foto: Sannex