Semmeltest

SKURUP. Dags för semmeltest! För idag är det äntligen fettisdagen. Brygg en kopp kaffe, luta dig tillbaka och låt Semmelredaktionen guida dig och dina sinnen genom semmeldjungeln.

Klicka här om du vill krydda din läsning med ljud från Conditori Centrum:

 

semla_wiener_insida

Wienersemla

Vi har sett många försök till att utveckla semlan. Semmelwraps, semmeltårta och semmelsmoothie. Conditori Centrum i Skurup har i år wienersemla i sortimentet. Ett wienerbröd med grädde, mandelmassa och lite pärlsocker på toppen.

Kommentar
Jonas: Det kan vara den godaste semlan jag ätit i hela mitt liv! Den var inte så snygg, faktiskt ganska ful. Men väldigt, väldigt god.
Mikaela: Sjukt god! Den innehöll liksom allt som är gott och lite till. Plus i kanten för frasljudet. Svåräten eftersom den smular.

Betyg: 4 av 5 skurupsgäss.

Semla_liten_insida

Minisemla

En traditionell semla- i storlek mindre. Lik en hamburgare med puffig grädde och inget florsocker på toppen.

Kommentar
Jonas: Brödet var inte så saftigt, kanske på grund av att den är så liten. Anmärkningsvärt att locket inte hade något puder. Men god grädde och mandelmassa.
Mikaela: Trist att den är så liten, hinner ju knappt börja äta innan den är slut. Kemiskt glansigt utseende utan socker på toppen. Den ser lite sjuk ut.

Betyg: 2 av 5 skurupsgäss.

vanlig_semla_insida

Klassisk semla

En traditionell semla i vanlig viktklass. Vitpudrad, räfflad vispgrädde på en bädd av grovmalen mandelmassa.

Jonas: Den var fan så bra en klassisk semla kan bli! Sjukt vacker!
Mikaela: Nä, trist bulle ju! Vill ha mer tyngd. Men vacker att se på och pålitlig.

Betyg: 3,5 av 5 skurupsgäss.

Text, foto och ljud: Mikaela Rehn och Jonas Sylven