Sexsuccé stimulerar lokala näringar

2073139241_a4beda36b8_b

SKURUP. Kioskvältaren Fifty Shades Darker äntrar under fredagen landets biografer. På kärlekshotellet Venusgården väntar man sig nu en ökad efterfrågan på sexleksaker.

Premiären av Fifty Shades Darker på Biorama är en händelse som har potential att sätta fart på fantasierna hos mången Skurupsbo.

På Venusgården utanför byn – ett bed and breakfast där par kan boka in sig för att hänge sig åt ”kärlekens lekar” i rum utrustade med bland annat oljor, orgasmkrämer och fjädervippor – sammanföll föregångarens premiär med att rumsbokningarna sköt i höjden. Men inför Fifty Shades Darkers intåg på biograferna har effekten uteblivit.

– För oss på Venusgården är det väl ingen större händelse att filmen har premiär, vi har fortfarande flera rum lediga, säger Ylva Franzén, som driver bed and breakfastet ihop med sin man, Åke.

Fifty Shades of Grey– serien kretsar kring den unga litteraturvetarstudenten Anastasia, som av den karismatiska miljardären Mr. Grey lockas in i en värld av rep, piskor och ögonbindlar. Ylva Franzén, som även har skrivit böcker som Orgasmera mera och Klittra mera, konstaterar att det var en stor hajp när böckerna först kom, men att de förmodligen inte är lika heta längre.

– Det känns ju inte som att intresset är lika stort längre, säger hon.

Men även om rusningen till Venusgården måhända kommer på skam, räknar Ylva Franzén med att beställningen av sexleksaker från bed and breakfastens erotikshop i dagarna kommer påverkas.

– Vi räknar med att det kommer ske en ökning av försäljningen, säger Ylva Franzén.

Dessutom infaller alla hjärtans dag i början av nästa vecka, den dag på året som tillsammans med midsommarafton som det är svårast att få ett rum på Venusgården. Detta av naturliga skäl, enligt Ylva Franzén.

– Det är ju trots allt en dag då vi alla tänker mer på kärlek och erotik, säger hon.

Text: Marcus Bornlid Lesseur
Bild: Marin Dacos