Skönsång och jubel sökes till årets julkonsert

– Förra årets konsert blev jätteuppskattad, 150 personer stod i publiken, berättar Elin Högberg som är eventansvarig på Skurups folkhögskola. Foto: Arkivbild

– Förra årets konsert blev jätteuppskattad, 150 personer stod i publiken, berättar Elin Högberg som är eventansvarig på Skurups folkhögskola. Foto: Arkivbild

SKURUP. 8 000 kronor. Så mycket samlade Skurups folkhögskola in till Musikhjälpen i fjol. Nu söker folkhögskolan efter artister och publik som vill medverka på årets konsert.

Den 13 december är det dags igen, Skurups folkhögskola bjuder in till julkonsert till förmån för Musikhjälpen. På Lucia sätter skolans musiklinjer upp en helkväll av musik och julkänsla, en välgörande konsert där alla inkomster går direkt till Radiohjälpens projekt Musikhjälpen. Nu söker arrangörerna frivilliga sångfåglar, poeter eller personer som på något annat sätt vill medverka under kvällen.

– Alla får vara med, vår enda önskan är väl egentligen att man ska framföra en låt eller text som passar till jul, säger Elin Hörberg som är eventansvarig och kommunikatör på skolan. 

Det är andra året som folkhögskolan bjuder in till konsert för att engagera sig i insamlingen till Musikhjälpen. I fjol samlade skolan in 8 000 kronor under rubriken “Alla har rätt att fungera olika”. Pengarna gick då till att ge barn och vuxna med funktionsnedsättning tillgång till skola, vård, stöd och hjälp. 

I år är temat “Sex är inte ett vapen” och Elin Hörberg hoppas att insamlingen ska slå nya rekord. 

– Det är helt fruktansvärt att sex ska användas som vapen, men det gör det ju. Hela tiden. Väldigt bra att det  uppmärksammas, säger hon. 

Konserten den 13 december, kommer precis som tidigare år, äga rum i Skurups kyrka. Elin Hörberg säger att eventgruppen på skolan har enats om att kyrkan är den bästa lokalen för ändamålet, trots att den har religösa kopplingar. 

– Det är ju trots allt en julkonsert. Givetvis är alla välkomna, oavsett tro, försäkrar Elin Hörberg.

Är du intresserad av att uppträda? Mejla: elin.hoerberg@skurupsfolkhogskola.se

Text: Frida Bergkvist