Skurup AIF kan säkra guldet på lördag

IMG_8197

Skurup AIF. Foto: Jennie Sjöholm

SKURUP. Efter en tuff fjolårssäsong åkte Skurup AIFs a-lag ur division 5. Tränaren Per ”Pelle” Andersson drillade spelarna med tuff konditionsträning under försäsongen och kan nu konstatera att det gett positiv effekt. På lördag har Skurup chansen att säkra återkomsten i division 5.

Skurups AIF har spelat 20 matcher under årets säsong, vunnit 18, spelat oavgjort i en match och förlorat en. Med två matcher kvar av säsongen krävs bara en vinst för att vinna tabellen. Tränaren Per ”Pelle” Andersson tar en match i taget och vill inte dra händelserna i förväg.

– Tabelläget är tufft. Både Brösarp IF och Svenstorp IF ligger tätt bakom oss. Allt är upp till oss att vinna dem kvarstående matcherna, säger Pelle Andersson. 

Vilken är den största förändringen ni har gjort till den här säsongen? 

– Vi har tränat mycket kondition på försäsongen. Det har underlättat och gett en bra grund till det spel vi vill spela, säger Pelle Andersson. 

Per "Pelle" Andersson. Foto: Jennie Sjöholm

Per ”Pelle” Andersson. Foto: Jennie Sjöholm

Hur vill ni spela?

Vi spelar med en hög press på motståndaren. Vår filosofi är att vinna tillbaka bollen så fort vi tappat den till motståndaren. Oftast kan man se vilka svagheter motståndaren har och straffa dem på så sätt, säger Pelle Andersson.

Det som fungerade som inspiration för Pelle Anderssons fotbollsfilosofi var Atletico Bilbao under Marcelo Bielsas ledning. Bielsa kunde chocka storlag som Manchester United med det höga presspelet och snabbt vinna tillbaka bollinnehavet. 

– Man kollade lite extra på Bilbao under Bielsas tid. Men det är samtidigt ingenting jag går runt och tänker på. Vi spelar vårt spel och fokuserar på oss själva, säger Pelle Andersson. 

Hur har den här succésäsongen påverkat spelarna? 

– Mycket positivt. Det är en bättre sammanhållning i laget, vilket i sin tur har lett till en bättre inställning på träningarna. Förra året var det en dålig träningsnärvaro vilket ledde till mycket tjafs i laget, säger Pelle Andersson. 

På lördag den 29 september spelar Skurup IF bortamatch mot Smedstorp IF klockan 14.00.

 

Text: Mattias Lindgren