Skurups AIF utan roder efter nedflyttningen

Nya tag nästa år för Skurups AIF.

Nya tag nästa år för Skurups AIF.

Skurup. Skurups AIF:s herrlag åkte under lördagen ur division 5 södra. Kvalspelet mot Edenryds IF slutade med sammanlagd förlust 6–7 och nu lämnar tränaren sitt uppdrag i fotbollslaget.

Förlusten mot Edenryds IF innebär nedflyttning till division 6 men också att tränare Stefan Christofferson lämnar tränarjobbet. Styrelsen träffades måndag kväll och diskuterade flera tränarnamn.

Ordförande Hans Svensson var förtegen inför mötet.

– Vi tittar på flera namn och det är inte bara herrlaget som behöver tränare. Vi räknar med att det ska vara klart lagom till att träningarna börjar igen i november, säger Hans Svensson.

Efter förlust med 3–4 på bortaplan behövde Skurups AIF vinna hemma mot Edenryds IF. Lördagens match började positivt då hemmalaget tog ledningen men slutresultatet skrevs till 2–2.

Lagledare Annika Andersson var på plats och såg matchen.

– Det känns surt eftersom jag tycker vi spelade bra. Vi borde vunnit båda matcherna men det är lite så säsongen sett ut i stort, säger Annika Andersson.

Enligt Hans Svensson ska inte tränaren Stefan Christoffersson beskyllas för att laget åkte ur serien. Han menar att det var mer av en spelarfråga och får medhåll av Annika Andersson.

– Det är för få som gjort bra insatser i år. Vi har haft en stomme på sju, åtta personer som alltid varit på träningarna. Truppen har varit väldigt tunn och den har varit känslig för skador, säger Annika Andersson.

Division 5 södra innehöll fler Skurupslag. Skivarps GOIF klarade sig kvar medan Janstorps AIF kan kvala upp till division 4 på lördag.

Skurupsposten har sökt Stefan Christoffersson utan att få svar.

Text: Henrik Pehrsson
Foto: Arkiv