Skurups bordtennisklubb tillbaka i division två

SKURUP. Skurups BTKs andraplats i division tre ledde till en kvalmatch mot Klippans bordtennisklubb. Trots förlust erbjöds ändå Skurup en plats i division två denna säsong. I helgen är det dags för seriepremiär – och passande nog står just Klippans BTK för motståndet.

– Det känns så himla kul att befinna sig i division två igen, även om vi glidit in lite på ett bananskal, säger Thomas Håkansson och skrattar. 

Han är en av dem som vet vad det innebär att befinna sig i division två i pingis-Sverige. 2013 var Thomas Håkansson en del av den trupp som lyckades med vinna division två obesegrade. Säsongen efter spelade han division ett med Skurup. Idag är han spelande tränare.

I år väntas det handla om en nedflyttningsstrid snarare än en kamp om titeln. 

– Det är ett stort hopp kvalitetsmässigt att gå från trean till tvåan. Viktigast är att vi inte trillar ner i trean igen. Skulle vi hamna i mittenskiktet är vi hur nöjda som helst. 

För att förbereda sig på bästa sätt har en hel del förändringar gjorts. Förutom att träna hårdare, med mer fys i form av bål- och benträning har man även gjort en del justeringar på pappret.

Ut går Simon Bjerking och samtidigt ska Karl Norgren fokusera mer på division fyra-spel med B-laget. In kommer löftet Emilio Kah från Tyskland, som för tillfället bor och tränar bordtennis på heltid på Eslövs bordtennisgymnasium. 

– Emilio kommer senast från Lund som spelade i tvåan förra säsongen, men så fort de åkte ner skrev han på för oss. Det är en riktigt kvalitativ värvning, säger Thomas Håkansson. 

När det nu vankas premiär i helgen äger det rum i Skurups Sparbank arena. Klockan tio på lördagen inleder Skurups BTK sin nya säsong och på andra sidan bordet står IF Ale som motståndare. Ett storslaget derby, om du frågar coach Thomas.

– Genom åren har vi mött Ale många gånger, och matcherna är alltid lika tuffa. Jag hoppas att vi ska kunna få med oss i alla fall någon poäng. Oavsett kommer matcherna vara tuffa och fyllda av känslor. 

Omgången avslutas vid 14-tiden, med några familjära ansikten på andra sidan nätet: Klippans bordtennisklubb. 

– Vi åkte på storstryk sist. Är det någon gång vi borde ta revansch, så är det verkligen nu, säger en hoppfull Thomas som nu väntat i nästan ett halvår på dagen. 

Text: Oliver Kertes Foto: Skurups BTK