SKURUPS MEDICINPRIS: ”Det värmer gott i hjärteroten!”

medicin insida

SKURUPS NOBELPRIS. I tuffa tider krävs en trygg punkt. På Skurups vårdcentral heter hon Anette Johansson.

– Hon är bäst, ropar en kvinna från korridoren. Anette Johansson är sekreterare på Skurups vårdcentral och är onekligen uppskattad av sina kollegor.

Det senaste året har varit en tumultartad tid för Skurups vårdcentral och dess personal, men Anette Johansson har alltid hållit humöret uppe. Nu tilldelas hon Skurupspostens egna medicinpris.

Hur känns det att få Skurupspostens medicinpris?
– Först och främst är jag förvånad! Och det känns coolt. Jag känner mig uppskattad. Det är häftigt, en ära! Det har varit tufft här, en prövningarnas tid. Men det går åt rätt håll! Det är viktigt att komma ihåg att ha det trevligt, vi stöttar varandra.

Vad är det som har hänt på vårdcentralen?
– Vi hade en chef som det fungerade bra med och det var en väldigt välfungerande vårdcentral. Sedan togs det beslut uppifrån om nyrekrytering och då blev det en chef som det fungerade sämre med.

Vad hände?
– Alla våra läkare slutade inom kort tid och det var väldigt turbulent. Nu har vi hyrläkare och alla gör ett jättebra jobb. Vi har också en ny chef som det funkar bra med men henne får vi inte behålla! Vi ser fram emot en ny chef i april.

– Vi håller god stämning och vi trivs. Vi peppar varandra så att det blir en bra och säker vårdcentral. Det är viktigt att vården är säker. Mår inte vi bra kan vi inte heller möta folk och ge säker vård.

Hur ska du fira?
– Jag ska hem och visa det här för min man så hoppas jag att jag slipper disken ikväll, haha!

Blir det tårta på jobbet?
– Vi får se! Vi håller på med ett förbättringsarbete och på tisdag har vi uppföljningsdag så då kanske det uppmärksammas. Det är jättetrevligt det här. Jag känner mig uppskattad som person och det värmer gott i hjärteroten!

Text: Frida Tranvik
Foto: Dennis Jörnmark

Läs om alla Skurupspostens Nobelpris här:

Skurupspostens Nobelpris i Medicin 

Skurupspostens Nobelpris i Kemi

Skurupspostens Nobelpris i Litteratur

Skurupspostens Nobelpris i Fredspriset