Skurups toppnamn är här!

SKURUP. De populäraste namnen för nyfödda i Skurup år 2018 är Ellinor, Liam och Theo. Det ser dock annorlunda ut i resten av Sverige, där det var andra namn som kom i topp.

…Say my name, say my name..

Namnstatistiken för 2018 bland nyfödda är äntligen här. Föräldrarna kan nu kolla upp hur populära deras barns namn är. Och om de kan förvänta sig att just deras barn kommer att behöva dela namn med sina framtida klasskamrater.

Pernilla Brynefelt som jobbar på Statistiska centralbyrån säger att det populäraste flicknamnet i Skurup 2018 är Ellinor (där alla stavningar av namnet är inräknade) och de populäraste pojknamnen är Liam och Theo som delar på förstaplatsen. År 2017 var de populäraste namnen för respektive könadorable-21998_1920 Isabelle och Melker.

Föräldrarna i Skurup behöver dock inte oroa sig för att deras barn kommer att försvinna i mängden. Det är endast tre flickor som döpts till Ellinor och fem pojkar som döpts till Liam respektive Theo i Skurups kommun.

I Skåne län är det Alice och Adam som är i topp och i hela Sverige är det Alice och William. Ellinor som är det populäraste flicknamnet  bland nyfödda i Skurup, kom överraskande nog inte med på topp 100 listan i Sverige. Ellinor var senast med år 2017 och var då på plats 93. Detta visar att det ser olika ut i olika kommuner. Liam och Theo, som är de populäraste pojknamnen bland nyfödda pojkar i Skurup, kom på andra respektive tjugonde plats i Sverige då alla län och kommuner är inräknade.

Statistiska centralbyråns namnstatistik publiceras årligen i slutet av januari.

Text: Claudia Kobela

Foto: Unsplash och Pixabay