Skurupsborna om nytt badhus: ”Bra för gamla och unga”

SKURUP. Det nya styret bestående av Moderaterna, Sverigedemokraterna och Kristdemokraterna lovar ett badhus till år 2026. Skurupsposten har pratat med sju Skurupsbor om vad de tycker. 

Vad tycker du om att det ska byggas ett badhus till år 2026?

sdjfkl

Irén Elme, 77. 

 Jag tror det behövs bland äldre. Många av oss har ingen bil och ibland är det lite jobbigt att ta sig till Ystad. Hade det funnits ett badhus här så hade jag badat. Jag hoppas att alla får njuta av det, men jag tror inte att jag får det. Men man vet aldrig.

 

Malek Janoun, 15 år.

Malek Janoun, 15 år.

– Jag tycker att det skulle vara bra för eleverna. Vi har bara ett bad och det är utomhus. I skolan måste vi simma i dåligt väder till exempel när det haglar och sånt. 

 

Ronny Jelvemark, 77 år.

Ronny Jelvemark, 77 år.

– Det är positivt tycker jag. Det är många som behöver det, både unga och gamla. Det är bra för kroppen. Den enda nackdelen är priset. Det är så mycket att göra med ett badhus, det ärgar och rostar. Man har ju läst om att många kommuner har problem med sina badhus, som till exempel Ystad. Men jag vill att det ska bli av ändå.

 

Adam Kraja, 66.

Adam Kraja, 66.

– Jag läste om det i tidningen. Det är super! Särskilt för skolungdomarna. Mina barnbarn behöver inte åka till Malmö för att bada då. 

 

Jeanette Jönsson, 60 år.

Jeanette Jönsson, 60 år.

– Ett badhus skulle vara fantastiskt. Att bada och simma, det gör så gott för hälsan. Så jag kan säga att om vi hade fått ett badhus, då hade jag använt det flitigt. Nu blir det bara att man badar på sommaren. 

 

Orlando Blom, 14.

Orlando Blom, 14.

– Det är bra! För att då på så här vintrarna och hösten så kan man liksom bada inne, och sen på somrarna där ute. Vi brukar bada ute med skolan.

 

Lars Lund, 56.

Lars Lund, 56.

– Det är på tiden. Så man slipper pendla till Ystad eller Malmö. Om det fanns ett badhus här så hade jag badat här istället.

 

Text och bild: Pauline Olsson Ghoreishi