Små konstnärer ställer ut stor konst på Mästers Galleri

SKURUP. Årets upplaga av utställningen Små konstnärer är här. Naturtalanger i åldrarna fem till sex år ställer ut sina alster på Mästers Galleri vid Svaneholms slott och i morgon är det dags för vernissage.

Under oktober månad har medlemmar från Skurupsbygdens konst-och hantverksförening (SKHF) besökt förskolor och förskoleklasser i Skurups kommun. Samtal om konst och vikten av att använda sin fantasi har krönts med att barnen fått måla varsin tavla som nu ställs ut till allmän beskådan.

Sexåringar från Rutgerskolans förskoleklasser samt femåringar från förskolorna Östergård, Elisefred och Vången utgör de totalt 128 konstnärer som ska ställa ut sina konstverk.

Annika Rolfsdotter, konstnär och aktiv inom SKHF, har varit drivande i projektet och belyser fantasins betydelse för konstnärer i skapandeprocessen.

– Barnen använder fantasin när de leker och är därför naturtalanger när de målar och skapar, säger hon.

Projektet har fått idel positiva reaktioner från pedagoger, föräldrar och inte minst konstnärerna själva. Annika Rolfsdotter betonar kulturens betydelse.

Vi gör detta ideellt, för att det är viktigt med kultur och att barnen får möjlighet att skapa. De behöver det, säger Annika Rolfsdotter.

Utställningen pågår under helgen och saft utlovas till besökarna.

Några av alla tavlor som visas på utställningen till helgen. Foto: Annika Rolfsdotter.

Inför utställningen: Små konstnärer

  • Fredag 27 oktober: Vernissage, 09-16
  • Lördag 28 oktober: Utställning, 10-16
  • Söndag 29 oktober: Utställning, 10-16
  • Plats: Mästers Galleri, vid Svaneholms slott

Text: Eric Hansson